Să crească copii și să ”protejeze” soțul: 7 OBLIGAȚII ale femeii despre care ea adesea uită

Vorbim foarte mult despre obligațiile bărbatului, dar cerințele lui față de soție care sunt? Oare toate soțiile îndeplinesc aceste îndatoriri sau multe dintre ele le neglijează?

1.Obligația de a fi gospodină în casă

Femeia nu ar trebui să-și asume totul: și sarcinile masculine și cele feminine. Însă ea este cea care conduce procesul: gătește, spală, curăță, îi spune bărbatului despre ceea a ieșit din funcțiune, reglementează stocul alimentelor, produselor chimice… etc.

Adică, este absolut normal dacă femeia cere ajutorul bărbatului, dar să aștepte ca el să observe că în casă lipsește pasta de dinți sau ceva a ieșit din funcțiune și el imediat le va cumpăra/repara – este o abordare greșită.

2. Creșterea copiilor

Este clar că și soțul ar trebui să participe la acest proces, dar grija de bază se află pe umerii femeii, iar acest lucru nu se discută. Femeia – în primul rând este mamă!

3. Ea este obligată să-i respecte părinții, să încerce să consolideze legătura dintre familii

Rolul femeii aici este extrem de important. Ea trebuie să manifeste înțelepciune feminină pentru a câștiga respectul părinților soțului ei, pentru a se împrieteni cu ei.

4. Femeia este obligată să-și respecte soțul

În familiile în care există respect și acolo unde femeia vede în partenerul ei capul familiei, de regulă nu rămâne loc pentru scandaluri și reproșuri. Apropo, trăind cu un bărbat pe care nu-l respecți, este cel puțin ridicol.

5. Oare femeia este obligată să iubească, să fie disponibilă să facă dragoste așa cum vrea bărbatul?

Relațiile în care intimitatea devine o obligație și nu o plăcere pentru soți – au foarte puține șanse pentru viitor. Însă menținerea romantismului și căldurii în relație este rolul femeii.

6. Oare femeia este obligată să întrețină familia la egalitate cu bărbatul?

Majoritatea consideră că femeia este obligată să muncească la fel de mult, însă este mai corect dacă responsabilitatea pentru întreținerea familiei îi revine bărbatului. Femeia este obligată să-l ajute în asta: să-l sprijine moral și să contribuie cu ce poate la bugetul familiei.

Însă, în societatea modernă femeia care muncește este percepută mai degrabă ca un fenomen normal.

7. Obligația femeii este de a-și “proteja” soțul de atenția excesivă a altor femei.

Ea nu ar trebui să-i creeze conștient “testări” sau “situații viclene” care îl testează la rezistență. De exemplu, să nu-l roage să-i conducă prietena acasă seara târziu.