Nu fugi de IUBIRE, chiar dacă ți-e frică de ea…

Știu că ți-e frică. Știu, că te gândești că vei distruge totul. Că ar fi mai bine să fugi decât să lași pe cineva să se apropie de tine – suficient, pentru a-ți provoca durere.

Tu crezi în dragoste, dar în același timp ți-e frică de ea. Înțelegi ce putere are asupra oamenilor și asta te sperie. Ți-e frică de ceea ce nu poți controla.

Ți-e teamă să lași pe cineva să-ți pătrundă în inimă. Ți-e teamă că acest om va afla totul despre tine și va fugi. De aceea, îl depășești. Crezi că e mai ușor să fugi de iubire, decât să lași pe cineva să te iubească.

Ai avut nevoie de mult timp să înveți să te iubești. Știu că ți-a fost greu să uiți toate minciunile pe care ți le-au spus oamenii în trecut. Pentru că într-un anumit moment ai început să crezi ceea ce-ți spuneau, iar acest lucru a afectat nu numai relația cu tine însăți, ci și cu ceilalți.

Dar crede-mă, acești oameni te mint. Vocile care sună în capul tău și îți spun că nu ești suficient de frumoasă, inteligentă și bună, trebuie stinse.

Știu că te îndoiești de iubire, chiar dacă crezi în ea. Dar tu – ești demnă de iubire. Meriți iubire mai mult decât oricine.

Cum poate o inimă care a experimentat durere și dezamăgiri să continue să iubească atât de mult? Cum poate o persoană care a plâns nopți la rând să zâmbească și să lumineze viața altora? Cum ai reușit să nu frângi? Cum le oferi altora speranță? De ce nu te vezi așa cum te văd alții?

Tu ești frumoasă. Și nu iubești greșit, doar iubești oamenii greșiți. Te rog, să înțelegi această diferență.

Acesta nu este un defect. Analizezi prea mult, pentru că știi că omul se poate răzgândi în orice moment. Asta s-a întâmplat deja. De aceea, te pregătești pentru orice rezultat. Cauți semne de avertizare, pentru ca inima ta să nu se frângă atât de brusc. Lași oamenii să se apropie de tine, dar nu destul de aproape, pentru că îți este frică. Te desparți iar și iar și crezi că problema e în tine.

Dar într-o zi vei înțelege că totul are sens. Îl vei întâlni pe cel care este demn de tine. Pe cel care nu te va face niciodată să te simți cu defecte. Cel care nu va înceta să te iubească, chiar dacă faci o greșeală.

Dar, cel mai important, îl vei întâlni pe cel care nu numai că nu va fugi, dar te va ține strâns și nu te va lăsa să pleci. Meriți asta. Meriți acea dragoste pe care o dai altora.