Iată ce înseamnă să te iubești și să ai grijă de tine.

Cum să ai grijă de tine și să simți iubirea de sine?

Oamenii deseori confundă iubirea și grija de sine cu egoismul și vanitatea. Însă grija de sine presupune să faci ceva plăcut pentru tine, să petreci timpul vesel și ușor.

În iubirea de sine există o parte sănătoasă a egoismului. Tot ceea ce face omul, el face pentru a-și satisface nevoile.

Odată am auzit fraza: “Dragostea adevărată este nemiloasă”! Mi-am dat seama că este adevărat. Uneori trebuie să treci prin durere, dificultăți, să depășești obstacole – și aceasta va fi o adevărată manifestare a dragostei față de tine.

Maturizarea – o etapă a grijii de sine

Maturizarea – nu este doar vârsta din pașaport, ci și responsabilitatea pentru ziua de mâine, pentru sănătatea, dispoziția și oamenii care te înconjoară. Este etapa iubirii și grijii de sine. Și, de asemenea, posibilitatea de a deveni propria ta “mamă”.

Să începi un stil de viață sănătos: să mânânci corect, să mergi la sport sau să alergi dimineața, să renunți la obiceiurile proaste – oare asta nu este o manifestare clară a iubirii de sine? Dar oare se obține ușor această transformare? Nu. Acum îți vine rândul ție să te iei de mână.

Trăiește în iubire și grijă

Viața în dragoste și grijă de sine – înseamnă luarea unor decizii neplăcute, dar extrem de importante pentru sănătatea ta psihică și echilibrul intern.

– Sinceritatea cu tine însăți. Evaluarea obiectivă a propriilor acțiuni, în special a eșecurilor, dezamăgirilor. Conștientizarea și acceptarea faptului că nu totul în viață va fi cu succes, vor exista urcușuri și coborâșuri.

– Dorința de a-ți trăi propria viață, nu de a fi copia unui om mai exemplar, ideal, de succes. Să-ți găsești drumul tău, care poate fi complet diferit de al celorlați și nici măcar aprobat de cineva. Dar nimeni nu va trăi mai bine decât tine viața ta.

– Permite-ți să nu fii un geniu, o persoană specială sau perfectă. Este mai important să crești copii sănătoși din punct de vedere psihologic, decât strălucitori. Este important ca în viață să existe mai multă căldură sufletească și înțelegere reciprocă, decât ordine imaculată, obiecte de lux sau siluete perfecte.

Ia-ți viața în mâinile tale

Încetează să te ascunzi de ea în spatele bucuriilor stereotipe. Oprește în interiorul tău acest proces dureros și inutil de a te potrivi pseudo-idealurilor. Schimbă-ți poziția de victimă care plutește după flux, în una activă și eficientă. Nu deveni benevol un obiect de discuții, comparații, evaluări. Nu te potrivești standardelor general acceptate și nu trebuie să corespunzi acestora.