Forma corpului păstrează informații despre traumele noastre psihologice. Iată ce poți afla despre tine.

Incredibil, dar adevărat: psihologul canadian Lise Bourbeau a constatat că silueta păstrează informații despre traumele noastre psihologice. Ce poți afla despre tine și prietenii tăi, doar dacă îi privești cu atenție? Există câteva tipuri de corpuri și interpretări pentru fiecare dintre ele.

 

”Slabă”

Această formă a corpului este un indicator al traumei ”respingerii”. Ea este caracterizată de un corp foarte slab, fragil. O astfel de persoană cu ușurință poate părea invizibilă. Cei respinși nu vor să fie în centrul atenției.

Această traumă este tipică pentru copiii nedoriți. De exemplu, mama a visat să aibă un fiu, dar s-a născut o fetiță. Sau când tatăl nu era pregătit să aibă copii și acesta a devenit pentru el o povară, mai degrabă decât un cadou mult așteptat. Persoanele respinse se simt întotdeauna de prisos. Ele nu cred că au dreptul la existență. Sunt închise, se deschid greu și comunică doar cu oamenii pe care îi cunosc demult.

”Ființa fragilă”

Probabil ați observat multe fete care au probleme cu postura. Umerii aplecați și corpul slab – indică trauma ”abandonului”.

Persoanele cu această traumă iubesc să atragă atenția asupra lor. Deseori își fac o carieră în politică, show-busines etc. Cei abandonați cel mai mult se tem de singurătate. De aceea, încearcă să se înconjoare cu mulțimi de oameni.

”Măr”

Femeile plinuțe, silueta cărora ne amintește de un măr suferă de trauma ”umilinței”. În copilărie ele au fost de nenumărate ori umilite, inclusiv în public.

Crescând, aceste femei devin timide. Posedând bunătate, grijă și sensibilitate maternă, aceste doamne întotdeauna încearcă să ia sub aripile lor toți oamenii apropiați. Și deseori își asumă problemele străine.

”Pară”

Aceste femei suferă de trauma ”trădării”. Principala lor problemă este că oamenii, în special bărbații, nu le îndeplinesc așteptările. În consecință, ele nu au încredere în oameni, pentru că li se pare că toți sunt trădători.

Sunt persoane manipulatoare și știu să-i controleze cu pricepere pe alții. Cu toate acestea, din cauza lipsei de încredere, controlul excesiv ajunge la un punct de absurditate și le poate aduce multe probleme, atât lor cât și celor din jur.

”Perfecțiunea întruchipată”

Femeile cu proporții impecabile ale corpului și silueta perfectă suferă de trauma ”nedreptății”. În copilărie părinții nu le-au apreciat pe măsură unele realizări sau le-au învinuit pe nedrept. De atunci, nedreptatea a devenit problema lor de bază. Ele tind spre perfecțiune, întrucât nu doresc să fie vulnerabile.

Dintr-o parte pot părea reci și indiferente, dar în realitate s-au obișnuit să nu-și ”piardă fața”. Le este teamă să-și arate vulnerabilitatea. Cu toate acestea, dacă alții le vor trata cu răceală, ele se vor supăra și se vor simți rănite.