Ești epuizată și lipsită de energie? Permite-ți să fii leneșă!

Unii oameni nu știu cum să se bucure de vacanțe sau de zilele libere. Astfel, ei se condamnă la agravarea bolilor, întrucât sunt prea epuizați sau stresați să-și permită să se odihnească.

Permiteți-vă să fiți leneși. Învățați, dacă ați pierdut această abilitate. Da, este o luptă și merită câștigată.

Iată 3 motive pentru care uneori este absolut normal și util să nu faceți nimic semnificativ toată ziua.

1.Creierul și corpul au nevoie de restartare

La sfârșit de an sau înainte de concediu probabil simțiți că sunteți epuizați – fizic și emoțional. Toate zilele se transformă într-o bandă gri de obstacole, iar la orizont licărește arderea internă. Tocmai din acest motiv trebuie să întâlniți zilele de odihnă cu bucurie: puneți-vă pijamalele, concentrați-vă viața pe o rază de 2-3 metri și lăsați lenea să preia controlul asupra situației. Este imposibil să lucrezi, fără să-ți reîncarci regulat bateriile interne.

2. Meriți asta

Aceasta este una dintre principalele formulări pentru autosugestie, când corpul se împotrivește lenei. Dacă ai muncit din greu, ai rămas peste program în fiecare zi, atunci meriți asta (un loc atât de moale, confortabil și seducător) pe canapea – atât timp cât dorești. Un pahar de vin bun va ajuta motto-ul să se instaleze în conștiința ta.

3. Pauzele sporesc productivitatea

Există un motiv pentru care angajatorii acordă timp liber celor care lucrează peste program sau la sfârșit de săptămână. Această abordare conduce la creșterea productivității. Sărbătorile și weekend-urile sunt concepute cu un scop extrem de practic – pentru a recâștiga spiritul de luptă. După o odihnă bună, veți fi gata să mutați munții din loc, iar șeful vostru se bazează pe asta.

Și încă ceva. Televizorul a fost inventat pentru ceva. Desigur, cei care l-au inventat aveau alt scop, dar în cele din urmă avem un simulator excelent pentru practicarea lenei. Datorită sutelor de canale prin cablu și internetului, putem vedea tot ce ne dorim.