Aceste 7 secrete psihologice te vor ajuta să eviți orice fel de manipulare. Nu ezita să le aplici în viață!

Complexele și setările personale trebuie ajustate individual, dar în ceea ce privește succesul, toate schemele demult au fost studiate.

Secretele de mai jos îți vor permite să eviți orice fel de manipulare și să devii o persoană mai puternică.

1. Puterea promisiunilor

În viață totul este simplu. Nu promite nimănui nimic, dacă nu ești sigur că vei îndeplini. Iar dacă ai promis – îndeplinește. Uneori faci promisiuni negândite sub influența altor oameni, care mai târziu vor exploata sentimentul tău de vinovăție. Pentru a evita acest lucru, e mai bine să refuzi imediat sau să spui că nu ești sigur, decât mai târziu să cazi în dependență.

2. Nu manifesta inițiativă inutilă

Fiind ghidați de intențiile bune, deseori facem lucrurile mai rău. Dacă nu ți se cere ajutorul, e mai bine să nu-l oferi. Înainte de a ajuta, asigură-te că persoana chiar are nevoie de ajutor. Și cea mai gravă situație posibilă este să ceri ajutor pentru cineva. Legea “Tu ai nevoie – tu să faci” doar pare a fi egoistă – dar de fapt, ghidându-te de ea poți evita multe probleme inutile la care inițial nu te-ai fi gândit. Dorința de a ajuta trebuie să fie proporțională cu posibilele riscuri, în cazul în care ceva nu merge bine: aceasta este logica garanției.

3. Nu te rușina să ceri un alt serviciu în schimb

Orice cerere implică recunoștință. Orice! Doar manipulatorii au obiceiul să facă promisiuni goale sau să uite de serviciile pe care cineva i le-a făcut. Dacă ai îndeplinit solicitarea, nu ezita să soliciți ceva în schimb. Poate chiar în avans.

4. Trăiește în prezent

Trecutul a fost, viitorul încă nu a venit. Există doar prezentul. Numai capacitatea de a trăi momentul cu plăcere, te poate aduce mai aproape de fericire. Dacă manipulatorul îți spune: “Înainte nu erai așa”, comparându-te cu tine în trecut, nu reacționa la asta. La fel e și atunci când îți promite munții de aur în viitor. Întreabă-l: “Asta va fi mai târziu, dar acum ce oferi?”.

5. O singură frază magică

Memorează aceste cuvinte simple care fac minuni. Expresia “Nu mă deranja, te rog” – este magie, putere și energie. Spune asta înainte de a manifesta furie sau iritare – și multe situații negative pur și simplu nu se vor întâmpla.

6. Crizele și greșelile sunt necesare pentru a avansa

Este important să înțelegi că eșecurile pot frânge omul doar atunci când el este foarte slab. Orice problemă reprezintă o oportunitate de schimbare și creștere. Dacă manipulatorul vrea să-ți reamintească eșecurile pentru a te face vulnerabil – reacționează calm și cu încredere: orice experiență este o binecuvântare, nu există rău sau bine, există doar atitudinea ta față de ea.

7. Cuvântul periculos ”trebuie”

De fiecare dată când în discuție sună cuvântul ”trebuie”, adică datorie și obligații, merită să-ți pui întrebarea “Cine are nevoie de asta?”. Chiar dacă e vorba de o problemă legată de muncă, este important să înțelegi dacă tu ești cel care trebuie să îndeplinească acest ordin, cine va avea de câștigat în final. De obicei, manipulatorii tac despre faptul că ei în primul rând, au nevoie de lucrul dorit.