5 BĂIEȚI RĂI de care ne îndrăgostim, apoi suferim și așteptăm să se schimbe.

Fiecare femeie, cel puțin o dată în viața ei a întâlnit un bărbat fermecător, atractiv … și iresponsabil. S-a îndrăgostit, a suferit, a așteptat și a sperat să se schimbe. Iată cine sunt aceștia și de ce ei vin în viața noastră:

1. Mincinosul

Minte precum respiră. Iar când nu minte inventează, plăsmuiește fantazii. El nu știe să spună adevărul. Patologic. Și dacă îl prinzi cu minciuna, oricum nu va recunoaște, ci îți va spune alte minciuni. Pentru a restabili imaginea trecutului său ori evenimentele reale din prezent – e posibil numai cu ajutorul celor mai buni prieteni, deși, nici ei nu cunosc întregul adevăr. Uneori, seamănă cu un nebun care trăiește într-o lume iluzorie. Dar nu-ți face griji, el este destul de sănătos, doar că așa îi este mult mai convenabil să trăiască.

2. Prădătorul

Prădătorul urmărește victima, se apropie de ea și cu o mișcare precisă se năpustește asupra ei. După ce își potolește foamea, pleacă. Această descriere este despre bărbatul expert în cucerirea inimilor feminine, pe care le ”mănâncă” la micul dejun, prânz și cină. Este imposibil să nu cedezi farmecul său, întrucât el știe toate punctele slabe ale femeii. Dar să-l crezi, este la fel de lipsit de sens precum faptul că Moș Crăciun îți va da un Lexus.

3. Băiețelul de care ți-e milă

El este bun, foarte bun. Doar că oamenii nu-l înțeleg. La început ți-e milă de el, vrei să-l încălzești, să-l mângâi, pentru că îți pare că asta îi lipsește pentru a fi complet fericit. Când vorbește despre sine, femeia ascultându-l îi dau lacrimile de atâta nedreptate. El a avut o copilărie dificilă cu multe răni psihice (și, eventual, fizice) și o tinerețe la fel de dificilă. El a făcut tot ce putea, dar circumstanțele erau împotriva lui. În schimb, acum tu ești disponibilă să faci pentru el tot ce îți cere.

4. Narcisistul

Acesta ar putea lucra ca model și în același timp (oh, ce fericire!) el nu este gay! Să mergi prin oraș cu un bărbat frumos alături – este o activitate plăcută și agitată în același timp. Pe de o parte, alături de el te simți mai încrezătoare, iar pe de altă parte, te gândești cum să nu-ți fie furată această comoară. Și, pe lângă faptul că este frumos, se îmbracă bine. Doar că există o problemă: face asta foarte mult timp. Aproape la fel de mult ca și tine. Sau chiar mai mult. Și cheltuiește mai mult pentru haine. Uneori, ți se pare că reflexia din oglindă îl interesează mai mult decât tu și relația voastră.

5. Perversul

El este educat, inteligent, neobișnuit, dar privindu-l mai atent ai un sentiment intuitiv că ceva nu este în regulă. De ți-ai asculta vocea interioară, dar curiozitatea te atrage cu o forță irezistibilă. Și se încep zile extrem de ciudate, vizite în cluburi închise cu orgii și călătorii spontane în cele mai sălbatice locuri. Dar, cel mai mult te provoacă nu distracțiile, ci faptul că acest om misterios ascunde ceva. Cine îl poate înțelege mai bine decât tine? Nimeni! După ce te-a adus la un punct de iritare extrem, te-a sedus și te-a îmbătat cu un vin excelent, în cel mai important moment el recunoaște că este … sadic, zoofil, o lesbiană deghizată sau altcineva. De exemplu, asexual.

De ce acești bărbați vin în viața ta? Poți cerceta bărbatul pe detalii, dar această activitate este mai puțin plăcută decât găsirea răspunsului la întrebarea “De ce îmi place?” Pentru că motivul atracției pentru băieții răi, merită să-l cauți în primul rând în tine.

Oare ei se pot schimba? În principiu, fiecare dintre ei poate deveni mai bun, dacă dorește. Și va dori să se schimbe numai dacă își conștientizează problema.

În ce condiții se poate întâmpla acest lucru? De exemplu, în cazul în care circumstanțele din viața lui vor fi nefavorabile – se va îndrăgosti cu adevărat sau va întâlni o fată care la prima manifestare a viciului îi va părăsi. Și dacă are suficientă auto-critică, el va lua anumite măsuri, dar cât de departe va merge să-și rezolve probleme personale, nimeni nu știe. Poate doar psihoterapeutul lui.