Observațiile expertului în divorțuri: 6 reguli ale unei căsnicii puternice

Nici nu vă imaginați câte observații interesante din viața cuplurilor poate face un specialist în divorțuri. Georgina Hamblin, ne spune ce a învățat de la clienții săi de-a lungul anilor.

1. Oferiți-vă timp pentru visurile voastre.

Una dintre componentele principale ale relațiilor armonioase – este posibilitatea, independent de partener, de a face ceea ce-ți aduce plăcere. De exemplu, un hobby. Nu trebuie să așteptați ca partenerul să vă satisfacă toate necesitățile. Cuplurile care reușesc să creeze armonie – sunt cele în care partenerii au o viață în afara casei.

2. Alege partenerul care îți va susține ambițiile

Femeile moderne tot mai des sunt cele care întrețin familia, iar acest lucru poate fi o problemă în relație. “Am avut un client care nu putea accepta cariera de succes a soției sale. Potrivit lui, soția putea face tot ce-și dorește, iar acest lucru în interpretarea lui, părea destul de egoist. Asigură-te că omul cu care construiești o relație îți înțelege și îți acceptă aspirațiile profesionale. Întreabă-te dacă ești gata să faci același lucru pentru el. Încă de la început, vorbiți sincer despre modul în care vedeți o relație armonioasă în contextul ambițiilor voastre”.

3. Aveți încredere în forțele proprii. 

Multe femei se tem de divorț, pentru că nu se vor descurca singure. Și în zadar. Controlul asupra vieții – îți aduce oportunitățile mari. “Una dintre clientele mele era îngrozită de gândul că ar putea fi părăsită de soțul ei influent și de succes. Însă, după divorț și-a cumpărat o casă, avea propria sursă de venit, a reușit să trăiască pentru sine. E uimitor să observi cum femeile încep să-și trăiască viața, mai ales dacă în trecut au fost într-o relație toxică”.

4. Investiți în relație

În zilele noastre, femeia poate fi cea care întreține familia. Dar asta nu înseamnă că bărbatul este leneș. E doar realitatea în care trăim. Femeia poate fi un manager care muncește full-time, construindu-și o carieră, iar soțul poate lucra de la distanță și poate avea grijă de copii (și aceasta va fi contribuția lui în familie).

Este foarte important să ne amintim că în relație niciunul dintre parteneri nu trebuie să se simtă nesemnificativ. Chiar dacă ești sigur(ă) că munca ta este mult mai importantă decât a soțului/soției, acest lucru nu înseamnă că problemele și preocupările tale sunt mai importante decât ale lui/ei.

5. Luați cu grijă deciziile dificile.

E ușor să distrugi totul când te copleșesc emoțiile. Însă, sunt fericiți acei oameni care încearcă să corespundă propriile standarde. ”În practica mea au existat bărbați care au avut un sentiment puternic de vină din cauza deciziei de a-și părăsi soția, prin urmare, în calitate de compensație, i-au dat mai mult decât și-ar fi dorit. Trebuie să vă gândiți la consecințele fiecărei decizii.

6. Nu vă temeți de contractul prenupțial

“Unii consideră că acest contract este lipsit de romantism, dar dacă veți face o planificare financiară, în momentul în care sunteți îndrăgostiți și fericiți, va fi mai ușor să încheiați un acord echitabil. Atunci când se produce ruptura, soții deseori își golesc conturile bancare. Căsătoria – este unul dintre cele mai importante contracte pe care îl semnați în viața voastră, deci nu-l semnați orbește. Creați un “fond financiar de rezervă”, dacă relația nu merge conform planului. Acest lucru creează un echilibru sănătos al puterii în relație.”