Iată ce este microinfidelitatea – un nou tip de trădare, tipic relațiilor moderne.

Psihologul vorbește despre un nou tip de trădare, tipic relațiilor moderne.

Pe de o parte, relațiile moderne au devenit mai simple. În trecut, pentru a face cunoștință cu o femeie, trebuia să mergi prin noroi o mie de kilometri pentru a fi respins la bal. Acum e suficient să accesezi ”Tinder-ul„ și să fii respins fără a te ridica de pe canapea!

Pe de altă parte, relațiile au devenit mai complicate: în special, pentru că au apărut mai multe tipuri de infidelitate. Ti-am povestit în articolele anterioare despre noul tip de trădare, imposibil de imaginat acum 20 de ani. Și pe lângă acesta, a apărut și microinfidelitatea.

Psihologul australian Melanie Schilling, într-un interviu pentru Daily Mail a explicat ce este micro-infidelitatea și cum înțelegi că ai devenit victima ei.

Microinfidelitatea poarte fi considerat comportamentul, când tu, în secret de partenerul tău comunici cu cineva pe rețelele sociale; când ai cu acest om glume pe care le înțelegeți doar voi; când în mod deliberat reduci importanța acestei relații, dacă partenerul te întreabă despre ea.

Da, din păcate. Ceea ce considerai a fi o corespondență nevinovată cu Angelina, cu care în clasa a treia ai stat în aceeași bancă, este de fapt trădare. În esență, infidelitatea este tot ceea ce încerci să ascunzi de partenerul tău.

Apropo, dacă partenera ta ascunde telefonul sau închide laptopul atunci când te apropii, probabil că te micro-înșală.