Dacă nu te simți în siguranță lângă bărbat – nu-ți pierde energia cu el.

Cum să-ți scoți din minte omul care a fost cel mai apropiat din lume și care a decis să nu mai fie? Nicicum. Nu-ți pierde forțele. ”Lăbuța” ta a rămas în capcană. Te va durea, va sângera, se va vindeca și se va acoperi din nou cu blană. Te vei obișnui să te descurci și fără ea. Dar nu o vei mai avea. Însă există o veste bună. Mai ai trei labe.

8 sfaturi înțelepte despre relația dintre bărbat și femeie de la Malka Lorents:

1. Dacă nu iubești bărbatul – e imposibil să dormi cu el. Dacă iubești bărbatul – e imposibil să dormi cu altcineva.

2. Idea că ”relația trebuie să-ți aducă fericire” mi se pare un concept semiezoteric despre o lume prietenoasă și despre viața care îți datorează ceva. Însă lumea nu este prietenoasă, iar viața nu datorează nimănui nimic. Căsătoria trebuie să-ți ofere securitate. Iar fericire – deja cum îți va fi norocul. Munca trebuie să-ți aducă bani. Însă dacă îți aduce și satisfacție – e același noroc ca și căsnicia fericită. Dar nu și o normă. Fericirea, în general, nu este o normă.

3. Dacă nu te simți în siguranță lângă acest bărbat – nu-ți pierde energia, nu te gândi la el. Trăiește de parcă nu ai avea bărbat. Pentru că nu îl ai.

4. Atunci când omul se simte rău, este inutil să-l convingi că se simte bine și că nu a dormit suficient.

5. Dacă trăiești cu bărbatul doar pentru că nu ai unde trăi, de fapt pleci de la mama ta la o altă mamă. În esență, niciodată nu te-ai separat de mama.

6. Noi strălucim atunci când suntem admirați. Când sala este în extaz – artistul de asemenea, acesta este un proces bilateral. Imaginează-ți că cineva te admiră tot timpul. Un prieten imaginar. Dacă ești foarte avansată, acesta va fi Dumnezeu.

7. Pentru cineva principalul lucru este ordinea în casă și nu e nimic amuzant în asta. Pentru cineva – tandrețea corporală. Pentru altcineva – distracția și sentimentul de sărbătoare. Toți se alimentează diferit. Dacă omul nu are mâncare pentru tine, vei fi mereu flămând.

8. Viața nu trebuie luată sub control, ea poate lua pe oricine… Cu viața nu trebuie să lupți – ci să-i fii prieten… ”

© Malka Lorents