Un psiholog ne dezvăluie formula magică din 3 fraze, care neutralizează rapid orice pretenție.

Oare este posibil să transformi critica în favoarea ta? Poți. Dacă utilizezi această formulă magică care neutralizează orice pretenție.

Pasul 1. Spune ”Da”

Când auzi o pretenție la adresa ta, mai întâi trebuie să faci față primei reacții emoționale și să recunoști dreptul celeilalte persoane la această afirmație, dreptul la propria opinie.

Dacă celălalt și-a adunat curajul și ți-a spus ceea ce nu-i place, înseamnă că este deschis pentru dialog și te tratează serios. În acest comportament există mult mai multă sinceritate și interes, decât în tăcere și laudă.

Prin urmare, merită să percepi serios negativitatea exprimată, arătându-ți disponibilitatea de a asculta și a discuta. Chiar te poți pune în locul celuilalt, poți fi de acord cu el: “Da, aceasta este o întrebare importantă.”

După ce ai spus “Da!” ca răspuns la pretenție, ești pregătit să afli exact ce s-a întâmplat: “Aș fi recunoscător dacă mi-ai explica ce s-a întâmplat”. Astfel începeți un dialog real.

Pasul doi. ”Dar…”

Atunci când ai înțeles opinia altui om, este timpul să ții cont și de a ta. Este important să-ți exprimi poziția, să aduci argumente și contraargumente. Și aceasta informație trebuie să fie obiectivă, nu o încercare de a te justifica.

“Dar” te ajută să nu ajungi în poziția de “tot ce îți dorești…”. Chiar dacă recunoști dreptul altei persoane de a înainta o pretenție, nu ești obligat să faci nimic din ceea ce crezi că nu trebuie făcut.

Pasul 3. ”Hai să…”

După ce ți-ai exprimat poziția argumentată, este important să “ajungeți la un numitor comun”, să încercați să luați o decizie comună. Pentru ca omul să înțeleagă că ești cu el „de aceeași parte a baricadei“, este necesar să-i faci propuneri concrete, constructive.

Dacă vei răspunde pretenției în următoarea ordine: „Da – dar – hai …“ – atunci feedback-ul negativ va funcționa în favoarea ta și te va ajuta să înțelegi multe lucruri utile, să corectezi ceva în activitatea ta, dar și să îmbunătățești relația cu celălalt.

Dreptul la greșeală

Unii oameni percep chiar și cea mai mică pretenție ca un motiv pentru a rupe relația, orice critică negativă la adresa lor – ca o insultă. Cu cât omul este mai dezvoltat, cu atât el recunoaște diferite opinii despre sine și despre activitatea sa. El înțelege că poate greși.

Dacă suntem deschiși la posibilele critici la adresa noastră, atunci ne extindem cercul de informații utile și cercul de oameni de la care vin, respectiv și capacitatea noastră de a ne dezvolta.

Autor: M. Melia “Succesul este o chestiune personală”