Acesta e MOTIVUL principal pentru care femeia căsătorită pare obosită și epuizată.

De multe ori se întâmplă că bărbatul are doi copii, iar soția lui – trei. Sau nu sunteți de acord?

Femeia în familie trebuie să educe nu numai copiii, ci și soțul. Ea trebuie să-i mulțumească pe toți, să gătească, să spele, să facă ordine după fiecare. Și toate acestea trebuie făcute după muncă sau la sfârșit de săptămână!

Cine este principalul motiv pentru care femeia căsătorită pare obosită și epuizată? Copiii? Nu. Soțul este vinovatul!

Rezultatul unui sondaj efectuat în rândul a 7000 de femei căsătorite: o mamă obișnuită estimează nivelul stresului zilnic la 8.5 puncte din 10.

– 46% dintre femei suferă de stres mai mult din cauza soților, decât din cauza copiilor!

Iată câteva fapte despre viața femeilor căsătorite:

– Mamele nu au suficient timp să facă toate treburile zilnice planificate.

– 3 din 4 femei spun că cea mai mare parte a responsabilității pentru creșterea copiilor și a treburilor casnice se află pe umerii lor.

– 1 din 5 mame susține că este stresată, în special pentru că nu primește ajutor de la soțul ei.

Un fapt paradoxal! Atunci când soții își pierd soțiile, sănătatea lor se deteriorează, iar când femeile își pierd soții, ele devin mai sănătoase și se descurcă mai bine cu stresul și depresia. Asta se întâmplă pentru că bărbații se bazează mai mult pe soțiile lor.

De ce soțiile se stresează din cauza soților?

1. Bărbații fug de responsabilități.

Soțiile așteaptă ca soții să-și asume responsabilitățile părintești și casnice, dar din păcate, așteptările lor adesea nu sunt îndeplinite. Pe lângă faptul că femeile lucrează la egalitate cu bărbații, ele trebuie să stea la aragaz după o zi grea de muncă și să aibă grijă de toți copiii.

Cum să remediați acest lucru: discutați despre repartizarea sarcinilor casnice! Faceți o listă și distribuiți sarcinile timp de o săptămână sau o lună.

2. Soțiile nu au încredere în soții lor

Poate că partenerul vrea să fie cel mai bun tată și soț. Dar tu nu ești pregătită să-i încredințezi responsabilitățile casnice și părintești.

Cum puteți remedia asta: femeia nu trebuie să-și asume prea multe responsabilități. Desigur, uneori este mai ușor și mai rapid să faci totul singură. Dar cu această atitudine, vei face totul până la sfârșitul vieții. Apreciază-ți timpul. Permite-i soțului să te ajute!

3. Rutina 

Aduceți cât mai multe momente plăcute și romantice în relația voastră. Ele adesea lipsesc acolo unde partenerii sunt împreună de mult timp. Nu sunteți doar părinți, sunteți parteneri. Sunteți oameni! Încercați să întoarceți focul care a fost între voi la începutul relației!

Cum să remediați acest lucru: petreceți cât mai mult timp împreună, vizionați filme romantice, împărtășiți visurile și gândurile.

Fie ca legătura dintre voi să devină mai puternică. Acest lucru vă va ajuta să depășiți dificultățile și stresul.