8 Motive pentru care oamenii inteligenți au mai puțini prieteni.

Există cel puțin 8 Motive pentru care oamenii inteligenți au mai puțini prieteni:

1. Oamenii inteligenți nu au timp pentru relații false sau conversații inutile. Nu sunt interesați de ceva doar pentru că toată lumea este interesată de asta. De aceea,  petrec mai mult timp în singurătate. Nu-i interesează ultimele tendințe în modă sau muzică, nu sunt interesați de lucrurile materiale. Nu se tem că vor pierde ceva important. Sunt mulțumiți de ceea ce fac singuri.

2. Ei sunt capabili să recunoască oamenii sub masca lor socială, de aceea se îndepărtează de cei care nu merită timpul lor. Vorbim despre cei care încearcă să se ”lipească” de anumite persoane pentru a deveni populari sau pentru a arăta cool.

3. Ei vorbesc mai puțin și ascultă mai mult, pentru că observă ce se întâmplă în jurul lor: postările constante pe rețelele sociale, lingușirea nesfârșită unul pentru celalalt, trădarea, comportamentul lipsit de respect.  Viața lor este ceva mai mult decât asta.

4. Ei nu participă la acest spectacol. Mai bine vor urmări un film cu familia, decât vor merge într-un club cu prietenii. Ei se protejează de emoțiile negative inutile pe care le vor avea dacă vor merge acolo unde nu-și doresc. Ei fac doar ceea ce le place.

5. Ei sunt liberi în cuvintele, gândurile și acțiunile lor. Au propriile principii și valori. Mintea lor nu este limitată și întotdeauna au ceva de spus. Ei nu gândesc ca toți și nu le pasă de opinia altora.

6. Acești oameni nu au necesitatea să demonstreze cuiva ce valorează. Ei sunt mulțumiți de sine. Sunt independenți și puternici. Nu se bazează pe ceilalți. Sunt autosuficienți. Nu au necesitatea să obțină aprobarea cuiva.

7. Ei deja au înțeles cine sunt cei mai buni prieteni, deci nu trebuie să caute alții noi. Știu pentru cine sunt cu adevărat importanți. Și sunt foarte atenți cu cei pe care îi lasă să intre în lumea lor. Aceștia pot fi doar oamenii care gândesc, vorbesc și acționează la fel.

8. Oamenii inteligenți au obiective mari. Și nu au timp să-și piardă forțele pentru lucruri mărunte. În timp ce unii oameni își planifică weekend-ul, ei își planifică viața. Își consumă timpul numai pentru creștere și dezvoltare. Și nu așteaptă ca alții să-i înțeleagă.