Un soț bun – este ca un pulover bun. Te protejează de frig, dar nu-ți constrânge mișcările, îți permite să respiri profund…

Mi-am promis să nu mai am de-a face cu bărbații care mă împiedică să respir sau îmi constrâng mișcările.

Se întâmplă ca bărbatul să-ți fie ”mic”. Primul meu iubit, de exemplu, era cu mult mai ”mic” decât aveam eu nevoie. Am înțeles asta foarte repede, de îndată ce am ieșit din pat după câteva luni fierbinți. Am înțeles – și am început să ne certăm.

– Te îmbraci ca o proastă! – striga el, examinându-mi fusta mini. Îmbracă-te cu un costum, deja nu mai ești tânără! – îmi spunea el, deși aveam doar 17 ani.

Și îmbrăcam costumul, strângând din dinți. Voi ceda, nu se întâmplă nimic.

– Să ieșim undeva, să sărbătorim! – i-am spus eu bucuroasă, atunci când a primit primul salariu din viața sa. Poate într-un restaurant?

– E scump, nu merită să aruncăm banii în vânt – spunea el serios. Mai bine mergem pe malul unui lac.

Și eu supusă eram de acord să inhalez mirosul urât al apei, în care se vărsa sistemul de canalizare al spitalului local.

Au mai fost și alte cazuri similare în relația noastră și la scurt timp ne-am despărțit.

Trăind în tinerețe o astfel de experiență, mi-am promis să nu mai am de-a face cu bărbați care îmi sunt ”mici”. Cu cei care mă împiedică să respir sau îmi constrâng mișcările. 

Atunci când trebuie să renunți la obiceiurile tale în favoarea geloziei sale – asta înseamnă că bărbatul îți este ”mic”. Când trebuie să-ți sacrifici ambițiile de dragul ambițiilor sale – înseamnă că bărbatul nu este de mărimea ta.

Când simți că îți lipsește aerul, că nu poți merge acolo unde îți place sau unde ai dori – înseamnă că acest bărbat ”te strânge”.

Când un bărbat îți spune: “Atât timp cât ești cu mine nu vei face asta!” – înseamnă că acest bărbat deja nu ți se potrivește.

Desigur, există și femei cărora le place asta. Un fel de corset dur care le permite să pară slabe și feminine. Însă, pentru majoritatea femeilor care au un suport interior solid, acești bărbați le sunt contraindicați. Rigiditate în mișcări și niciun beneficiu pentru sănătate.

Stau ferm pe poziția că soțul nu trebuie să fie ”strâmt”. Merită să te căsătorești doar cu cel care are aceleași convingeri, care e ca un pulover strâns pe corp, dar în niciun caz de mărime mică.

Dacă trebuie să înduri în fiecare zi, depășind incomoditățile, să te strângi – atunci de ce mai ai nevoie de un astfel de bărbat. Este imposibil să suporți toată viață!

Un soț bun – este ca un pulover bun. Cald și moale, dar nu prea călduros. Îți place să-l simți pe piele, îți place cum îți învelește corpul. Te protejează de frig, dar nu-ți constrânge mișcările, îți permite să respiri profund. Atunci e mărimea ta!