Oamenii de știință dezvăluie 10 SECRETE pentru o căsnicie fericită. Țineți cont de ele!

Potrivit statisticilor, în ultimii ani numărul divorțurilor a atins practic 50%. Această tendință este deosebit de vizibilă în țările europene, unde familia este abordată cu o mare responsabilitate. De aceea, indiferent dacă sunteți la începutul unei relații sau vă pregătiți pentru următorul pas serios, aceste sfaturi simple ale oamenilor de știință vă pot ajuta să păstrați relația.

1.Nu amânați căsătoria.

Acest punct se referă mai mult la bărbați, deși există și doamne care preferă să ia inițiativa în mâinile lor. Conform cercetărilor efectuate de oamenii de știință americani, cifra 3 ar fi un indicator. Dacă un cuplu se întâlnește aproximativ trei ani, atunci are toate șansele să construiască o familie puternică. Dacă, după atâția ani de relație, bărbatul este indecis, din păcate, intențiile lui nu sunt atât de serioase și el încă este în căutarea persoanei ideale. Potrivit experților, cuplurile căsătorite după vârsta de 32 de ani au mai multe șanse să divorțeze în primii ani de căsătorie. Iar motivul este că la această vârstă, fiecare om deja și-a dezvoltat anumite obiceiuri pe care nu oricine le va putea accepta.

2. Nu merită să vă căsătoriți până la 23 ani

Potrivit studiilor, oamenii care au decis să trăiască împreună sau să se căsătorească înainte de vârsta de 23 de ani, aproape în 70% dintre cazuri s-au separat.

3. Partenerul ar trebui să aibă aproximativ aceeași vârstă

Într-un studiu realizat în 2014 se arată că atunci când diferența de vârstă dintre soți este mare și probabilitatea divorțului este mai mare. Experții mai susțin că femeile tinere care își aleg un partener adult, în timp își pierd atractivitatea și par mult mai în vârstă. Bărbații, dimpotrivă: alături de o femeie tânără înfloresc și încep să se simtă mult mai încrezători.

4. Nu merită să cheltuiți toate economiile pentru cel mai scump inel.

Nunta scumpă, precum și inelul scump, de fapt, nu sunt cheia unei vieți fericite împreună. Oamenii de știință au analizat relațiile mai multor cupluri și au ajuns la concluzia că îndrăgostiții care au făcut o nuntă scumpă, în 46% din cazuri au divorțat. Psihologii susțin că același lucru se aplică și la alegerea inelului de nuntă. În opinia lor, cu cât piatra este mai mare și mai luxoasă, cu atât divorțul este mai probabil.

5. Alege-ți un partener de viață liniștit și echilibrat

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au descoperit că un bărbat sănătos și echilibrat îi va putea oferi alesei sale o viață decentă, ceea ce înseamnă că această căsnicie va dura mulți ani. În cazul femeilor, această condiție nu este obligatorie, potrivit acelorași oameni de știință.

6. Neapărat oficializați relația

Cuplurile care au decis să-și oficializeze relația, în 46% dintre cazuri divorțează mai rar, decât cei care nu văd sensul unei ștampile în pașaport.

7.Învățați să comunicați

Psihologii susțin că majoritatea conflictelor puteau fi rezolvate dacă soții ar fi învățat să-și exprime gândurile și dorințele. Un studiu realizat în 2015 a arătat că majoritatea cuplurilor nu știu cum să comunice și, în consecință, se îndepărtează unul de celălalt.

8. Mențineți pasiunea în relație

Angajații Asociației sociologice americane au realizat un studiu și au ajuns la concluzia că majoritatea femeilor căsătorite cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani își caută în mod conștient alte relații, pentru că acasă le lipsește s*xul și romantismul. De aceea, înainte de a lua o decizie radicală, trebuie să încercați să restabiliți pasiunea în relație și să discutați opțiunile care vă vor ajuta să vă simțiți din nou iubiți și doriți.

9. Nu vă temeți de obligații

Psihologii atrag atenția că mariajul – nu este o conviețuire voluntară, care se încheie de îndată ce dispare pasiunea. Decizia de a crea o familie este făcută de doi adulți care înțeleg că vor avea nu numai drepturi, ci și obligații față de partener. Soții trebuie să gândească în același mod. Acest criteriu, potrivit experților, este condiția principală pentru o relație de familie fericită.

10. Fericirea ar trebui să fie o prioritate

Cu cât femeia se simte mai confortabil în relație, cu atât această uniune va fi mai puternică, susțin psihologii. O astfel de femeie își va putea face și soțul fericit (și nu contează că la început el era foarte sceptic în privința ideii de a se căsători).