O să te inspire! 15 cele mai înțelepte citate din cărțile fostului pilot Richard Bach.

Richard David Bach este cunoscut în toată lumea ca autorul pildelor filosofice: “Pescărușul Jonathan Livingston”, “Iluzii – Aventurile unui Mesia reticent.” Cărțile fostului pilot sunt pline de înțelepciune, romantism și pasiune pentru zbor.

De aceea și citatele din aceste istorii au devenit aforisme de preluat pentru oricine.

Iată câteva dintre cele mai populare, care au schimbat viața mai multor generații

1.Atât timp cât nu vei face loc în viața ta unei persoane importante, care de fapt ești tu însuți, atât timp vei fi în căutări și vei pierde.

2. Lucrurile rele nu sunt cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla. Nimic – iată cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla.

3. Dacă fericirea ta depinde de acțiunile altcuiva – cred că ai probleme.

4. Pentru a trăi liber și fericit, trebuie să sacrifici plictiseala. Și nu întotdeauna este un sacrificiu ușor.

5. Unele alegeri în viața noastră nu le facem o singură dată, ci de o mie de ori. Ține-le minte pentru tot restul vieții.

6. Dacă într-o zi vei dori să găsești un om care să depășească orice, chiar și cea mai grea nenorocire și să te facă fericit când nimeni nu poate face asta: privește în oglindă și spune-ți: “Bună!”

7. Ceea ce omida va numi sfârșitul – un maestru îl va numi fluture.

8. Viața nu-ți cere să fii consecvent, crud, răbdător, atent, supărat, rațional, nechibzuit, iubitor, ambițios. Viața îți cere să conștientizezi consecințele fiecărei alegeri pe care o faci.

9. Dacă vrei ca omul să rămână în viața ta – niciodată nu-l trata indiferent.

10. Nu există probleme în care să nu existe un dar prețios pentru tine. Îți creezi singur probleme, pentru că ai nevoie de aceste daruri.

11. Nicio dorință nu ți se oferă separat de forța care îți permite să o realizezi.

12. Ai simțit vreodată că îți lipsește cel pe care nu l-ai întâlnit niciodată?

13. Sentimentul de vinovăție – este tensiunea pe care o experimentezi atunci când vrei să-ți schimbi trecutul, prezentul sau viitorul pentru cineva. Dar aceasta este tensiunea ta și tu o poți elibera.

14. Afirmând că nu poți realiza ceva, te lipsești de Atotputernicie.

15. Sacrificiul – înseamnă să renunți la ceea ce-ți dorești, în schimbul a ceea ce nu-ți dorești. Nu ai nevoie de el niciodată.