Nu-ți ajuta bărbatul! Nu comite această greșeală și el va deveni un bărbat adevărat!

Femeile în încercarea de a ajuta, uneori fac lucruri complet inutile. În special când vine vorba de bărbați.

De exemplu: femeia este într-o relație cu un bărbat al cărui talent nu-l poate aprecia nimeni! El poate fi un mare muzician (artist, om de afaceri, programator, om de știință, scriitor), dar nimeni, cu excepția lui, nu înțelege acest lucru. El nu-i cumpără femeii flori sau cadouri, motivând că nu lucrează și așteaptă să-l observe și să-l promoveze cineva! Atunci, potrivit lui, totul va fi bine! Femeia așteaptă, lucrează, îl ajută, plătește ea pentru tot… Un an, doi … Zece.

Mai există și altă situație: femeia și bărbatul trăiesc în concubinaj, el periodic îi cumpără ceva, dar spune că nu este pregătit pentru o relație serioasă, copii și familie nu-și dorește pentru că relațiile anterioare au fost foarte dificile/încă nu s-a realizat/nu s-a bucurat suficient de burlăcie/mai întâi trebuie să divorțeze de soție/să devină bogat..etc. Femeia îl crede și așteaptă, îl servește un an, doi…zece.

Dar, nici în primul, nici în al doilea caz nu se întâmplă nimic și femeia se gândește: “Probabil că nu fac suficient! Investesc prea puțin în el!”

Astfel de femei vin la consultație și îmi spun: ”Vreau să-mi ajut bărbatul. Vreau să fac pentru el asta… Spuneți-mi ce mai pot să fac?

Și atunci le răspund: ”Cel mai bun și cel mai important lucru pe care îl poți face pentru bărbat – ar fi să încetezi să faci ceva pentru el.”

Atât timp cât femeia ocupă o poziție activă în relație, lucrează și întreține – bărbatul nu va face nimic sau va face foarte puțin.

Dacă bărbatul nu vrea să se căsătorească cu tine – nu-l servi! Nu este nevoie să faci dragoste cu el și să-i oferi energia ta! Nu trebuie să-i ierți totul: iresponsabilitatea, indiferența, lenea.

Aceste cazuri doar arată că femeia are un nivel scăzut al stimei de sine, ea nu se apreciază cu adevărat, nu se respectă și nu se iubește!

Dacă vrei să faci din bărbatul tău un bărbat adevărat – încetează să-l ajuți, să-ți faci griji pentru eșecurile lui. Un bărbat matur este capabil să-și rezolve singur problemele și chiar poate ajuta femeia să le rezolve pe ale ei.

Te rog, uită expresia “Să-mi ajut bărbatul”, nu-l umili cu asta. Uneori îi putem oferi sprijin, dar sprijinul nostru se exprimă în trei lucruri:

– credința în bărbat (în tăcere, această credință se manifestă doar în privirea sinceră plină de admirație! Este important să vezi cele mai bune calități ale lui!);

– starea de spirit bună și calmă (astfel încât să nu-și piardă puterea pentru cerurile de acasă, să aibă încrederea că ești un suport fiabil);

– atmosferă plăcută acasă (ordine și mâncare gustoasă).

Dacă vrei ca bărbatul tău să devină puternic și curajos, nu trebuie să-l înveți viața, nu trebuie să-i oferi sfaturi, să-l ajuți financiar, să-ți fie milă de el!

Chiar dacă treceți prin perioade dificile, nu lucra până la epuizare, lasă-l să crească pe seama greutăților. Bărbatul prin dificultăți crește, se dezvoltă, devine mai puternic și începe să se respecte! Chiar dacă aveți probleme financiare, oricum trebuie să fii bine dispusă, știind că pentru o vreme veți avea pe masă doar orez și pâine. Acest lucru îi spune bărbatului că îți este drag și scump, indiferent de circumstanțe.

Ai grijă de tine, de frumusețea ta, învață să te bucuri de tot, să fii mulțumită. Doar atunci situația se va schimba și vei vedea cum bărbatul începe să se transforme într-un prinț!

Iar dacă bărbatul nu-și asumă responsabilitatea pentru tine – cel mai probabil nu este bărbatul tău! Trebuie să lucrezi asupra stimei de sine și în viața ta vor apărea bărbați demni. Nu trebuie să accepți compromisuri și să trăiești omorându-ți stima de sine an de an.

În primul rând, trebuie să devii femeie, să înveți să te apreciezi, să descoperi ritualuri și practici pentru transformarea vieții, să te ocupi de tine și de gândurile tale! 

Și atunci orice bărbat alături de tine își va arăta cele mai bune calități!

Te rog, nu-ți mutila bărbatul cu milă și ajutor constant! El poate face totul singur! Crede în el și oferă-i șansa să devină eroul tău!