Psihosomatica: 10 semnale ale corpului nostru despre problemele emoționale interne

Corpul nostru – este un mecanism complex, care reacționează sensibil nu numai la factorii externi, ci și la cei interni. Dr. Susan Babbel, psiholog, a prezentat o teorie interesantă despre semnalele corpului nostru.

Babbel consideră că disconfortul și durerea pot fi semnale despre experiențele interne ( frici ascunse, probleme nerezolvate). Durerile cronice sunt simptome ale stresului și problemelor emoționale, în special atunci când fiziologia este în regulă și nu există cauze vizibile ale durerii.

1.Capul

Durerea de cap apare din cauza tensiunii excesive. Poate fi vorba despre obsesia pentru un rezultat, îngrijorare din cauza unor lucruri lipsite de importanță, graba constantă.

Învățați să vă odihniți zilnic, fără mustrări de conștiință. 

2. Gâtul

Disconfortul din gât simbolizează povara resentimentelor față de ceilalți, povara supărării față de imperfecțiunea proprie. Gâtul ne doare atunci când nu putem ierta pe cineva sau pe noi înșine.

Reevaluați-vă atitudinea față de voi înșivă și față de ceilalți

3. Umerii

Durerea de umeri sugerează că avem o sarcină emoțională puternică, că suntem sub o presiune emoțională mare. Poate că cineva din mediul apropiat pune presiune asupra noastră. Sau nu putem lua o decizie importantă și avem pe umeri o povară grea.

Încercați să împărtășiți problemele cu un prieten apropiat. Vă veți simți ușurați.

4. Partea superioară a spatelui

Durerile din această zonă indică lipsa sprijinului emoțional, lipsa oamenilor apropiați. Atunci când subconștient ne simțim neiubiți sau subevaluați.

Comunicați mai mult cu diferiți oameni. Nu vă concentrați pe propria persoană, fiți deschiși și prietenoși

5. Partea inferioară a spatelui

Avem dureri în această zonă, dacă permanent ne facem griji pentru bani și avem frica de a-i pierde. 

Încetați să vă faceți griji pentru bani, pentru că cele mai bune lucruri în viață sunt gratis.

6. Coatele

Durerea de coate indică lipsa flexibilității, lipsa dorinței de a face compromisuri. Cel mai probabil, ne opunem unor schimbări importante în viață. Sau subconștient ne este teamă să acceptăm ceva nou.

Fiți flexibili – nu vă pierdeți energia în lupta cu ceea ce nu puteți influența.

7. Mâinile

Mâinile îi dor pe cei cărora le lipsește relaxarea și comunicarea cu alți oameni. Dacă vă dor mâinile – acesta este un semnal că e timpul să ieșiți din lumea voastră închisă.

8. Șoldurile

Astfel de dureri pot avea oamenii care se agață prea mult de predictibilitatea vieții și a confortului. Frica patologică de schimbări, lipsa dorinței de a schimba ordinea stabilită a lucrurilor, rezistența constantă la tot ce e nou – pot provoca durere în șolduri.

Nu opuneți rezistență fluxului natural al vieții. Viața este mobilă, schimbătoare și atât de interesantă.

9. Genunchii

Durerea de genunchi este un semn al unui Ego “umflat”. Ne dor genunchii atunci când ne gândim prea mult la noi înșine și prea puțin la ceilalți, când credem ferm că lumea se învârte în jurul nostru.

Privește în jur – nu ești singur pe această planetă. Fii atent la ceilalți. 

10. Gleznele

Durerea în această zonă înseamnă că adesea uităm de noi înșine. Și ne refuzăm plăcerea. Poate că munca vă ocupă tot timpul sau vă tratați neserios dorințele, lăsându-le pe mai târziu. 

Concluzia este simplă: iubiți-vă, iertați-vă. Fiți atenți la ceilalți și încercați să nu țineți supărările și mânia pe oameni. Comunicați, zâmbiți și fiți sănătoși.