Iată câteva acțiuni absurde care te vor ajuta să scapi de Stres și să-ți limpezești Creierul!

Multe lucruri utile necesită eforturi majore. Trebuie să muncești mult, pentru a obține un rezultat. Dar există și unele, care nu te costă nimic, îți ocupă puțin timp și au un efect benefic asupra psihicului, gândirii creative și conștiinței umane. Necătând la absurditatea unor acțiuni, acestea erau practicate de personalități renumite, oameni de știință și scriitori. Iar nouă ne este frică, pentru că putem arăta stupid sau comic.

Ei și ce? Uneori trebuie să încetăm să ne luăm prea în serios, pentru că emoțiile negative vin anume de la acest obicei.

Iată lista unor acțiuni, pe care trebuie să le faci chiar acum și să te bucuri de acea senzație ușoară care apare în cap după asta. Ele distrug rutina, te scapă de stres și îți limpezesc creierul.

Spală toată vesela înainte de a merge la culcare

Curățenia poate face minuni cu creierul tău. Iar dacă să o faci înainte de somn, atunci există o probabilitate majoră că vei dormi fără griji și nevoi.

Ce vedem de obicei dimineața? Chiuveta plină cu vase murdare. Dacă ne gândim un pic, este unul din primii stimuli iritanți, care ne pot strica dispoziția fără să observăm. Ne pregătim cafeaua sau ceaiul, privim la această chiuvetă și ne stricăm primele momente din noua zi.

Imaginează-ți doi oameni: primul se trezește și merge în bucătăria curată, își pregătește un mic dejun și nu există nimic ce ar putea să-i strice dispoziția; al doilea se trezește cu senzația subconștientă, că nu poate rezolva cel puțin problema curățeniei, intră la bucătărie și sentimentul devine și mai puternic. Diferența nu este atât de mare, însă anume astfel de mărunțișuri ne influențează conștiința.

Ieși în stradă, fără a înțelege, ce să faci mai departe

Time – managementul este minunat, pentru că îți permite să ai o atitudine conștiincioasă față de timp și să te controlezi. Însă uneori trebuie să acționezi spontan, fără planuri, să înveți să improvizezi.

De ce o plimbare neplanificată te ajută să-ți lipezești creierul? Începi să observi ceea ce nu vedeai mai înainte. Respiri aer proaspăt și te miști, decizi ce să faci mai departe în acel moment.

Încotro să mergi – la stânga sau la dreapta? La magazin, la cafenea sau pur și simplu la plimbare în parc? Ascultă-ți intuiția și fă ceea ce-ți dorești. Permite-i organismului și emoțiilor să te influențeze în acel moment.

Așează-te pe podea și nu fă nimic timp de 20 de minute

Blaise Pascal spunea, că toate nenorocirile omului se întâmplă anume din cauza incapacității de a face asta. Și într-adevăr, suntem atât de concentrați pe soluționarea problemelor noastre și pe gândurile din capul nostru, încât nu știm cum e asta – să te așezi și să nu faci nimic.

Se pare că nu e nimic dificil în asta, însă deja în primele minute vei înțelege că nu e deloc așa. Poți observa, că trebuie să faci curățenie în cameră, că trebuie să mergi la cumpărături și mai ai încă la multe de te gândit. Nu ceda în fața ispitei de a acționa, soluționa sau gândi.

Poți considera această acțiune ca o formă nestandardă de meditație. Ascultă, analizează și fii în prezent.

,,Pierde” telefonul

Posesia lucrurilor întotdeauna influențează psihicul, emoțiile și gândurile noastre. Iar dacă acest lucru se află alături de tine 24/24, atunci el devine o parte a corpului tău.

Scoți telefonul din buzunar la prima notificare (sau chiar fără ea)? Este un semn că a devenit un reflex și are o influență imensă asupra organismului.

Încearcă să uiți de telefon cât mai des posibil. Utilizează-l doar atunci când într-adevăr ai nevoie de el. Atrage atenția, de câte ori pe zi îl utilizezi și de câte ori a fost într-adevăr un caz important.

Joacă scene

Nu contează, singur sau în companie, întotdeauna vei găsi o posibilitate de a inventa un scenariu și de a-i da viață.

Dacă ești singur:

-Imaginează-ți că ești un personaj din film sau piesă. Imaginează-ți că te afli pe scenă și reacționezi la tot ce se întâmplă în jur.

-Ține un discurs îndelungat pe o anumită temă timp de 10 minute.

-Imaginează-ți că ești un avocat, care își apără clientul.

Dacă sunteți într-o companie:

-Ia un interviu de la interlocutor. Pregătește doar prima întrebare, în rest improvizează, reieșind din răspunsuri.

-Toți cei prezenți au amnezie, toți s-au uitat unul pe altul. Comportați-vă de parcă v-ați văzut pentru prima dată, faceți cunoștință.

Cu cât mai multe acțiuni absurde practici, cu atât mai plastică devine gândirea. Stresul, reținerea în comportament și gunoiul din cap apar atunci când suntem prea serioși și logici. Uneori e nevoie să dăm măștile jos.