Aceste 12 Lucruri Simple te vor ajuta să devii mai ATENT!

Lumea în care trăim ne-a lipsit de capacitatea de a aprecia lucrurile mici, pentru care ar trebui să fim recunoscători. Atenția ne ajută să observăm detaliile pe care le ignorăm din cauza agitației zilnice. Ea ne face mai calmi și ne salvează de multe necazuri, ne face mai productivi. Adesea facem greșeli din cauza neatenției noastre. Practicând conștientizarea, treptat putem înțelege mai bine ce se întâmplă în jurul nostru. Ne putem înțelege emoțiile și starea fizică. Iar asta duce la o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Deci, cum îți poți îmbunătăți atenția?

1. Urmărește-ți respirația

Acordă acestui lucru doar câteva minute pe zi. Inspiră mai îndelungat decât de obicei, apoi expiră. Adesea, luăm decizii pe baza emoțiilor, care cel mai probabil duc la un rezultat nedorit. Respirația te va ajuta să te calmezi, să-ți stăpânești emoțiile și să iei decizii raționale.

2. Privește-te în oglindă

În oglindă îți vei putea vedea expresia feței. Cum arăți când te încrunți și când zâmbești? Acest lucru te va ajuta să-ți controlezi expresiile faciale atunci când vei interacționa cu alte persoane, în diferite situații.

3. Bucură-te de fiecare bucățică în timpul mesei 

Concentrează-te pe modul în care mesteci mâncarea. Pune deoparte telefonul și deconectează televizorul. Bucură-te de masă. Acest lucru nu numai că va ajuta sistemul digestiv, dar te va ajuta să te concentrezi pe momentul prezent. Și ca urmare – să devii mai atent.

4. Ascultă melodiile care te calmează

Conectează o melodie relaxantă. Ia o poziție confortabilă, închide ochii și simte muzica. Acest lucru te va ajuta să-ți eliberezi mintea, să te îndepărtezi de gândurile inutile după o zi obositoare.

5. Citește o carte

Lectura necesită toată atenția ta. Ea nu numai că îți oferă noi cunoștințe, ci te ajută să te distragi de lumea exterioară și să-ți îmbunătățești atenția.

6. Plimbă-te

Picioarele și corpul tău au nevoie de odihnă. Plimbă-te, dar nu te grăbi, doar bucură-te de lumea din jur. Acest lucru nu numai că te va ajuta să devii atent, dar îți va liniști mintea.

7. Ordonează-ți casa sau spațiul de lucru

Dezordinea în casă sau la locul de muncă poate cauza anxietate și stres. Organizarea este o modalitate ușoară de a reduce stresul și a-ți îmbunătăți calitatea vieții. În procesul de sistematizare, ți se va îmbunătățiți și atenția deoarece trebuie să pui fiecare lucru separat.

8. Scrie într-un jurnal

Studiile arată că scrisul aduce beneficii emoționale și fizice. Înșirând pe hârtie toate gândurile, îți reduci anxietatea și previi simptomele depresiei. Când îți exprimi în scris gândurile și emoțiile, reușești să te înțelegi mai bine.

9. Stabilește-ți scopuri mici în fiecare zi.

Dintr-un scop mare fă câteva mai mici. Asta te va ajuta să fii mai exact. Vei ști ce trebuie să faci în fiecare zi pentru a ajunge la scopul principal.

10. Oferă ajutor cuiva

Studiile arată că oamenii care îi ajută pe alții, trăiesc o viață mai reușită, sunt mai puțin predispuși la stres și depresie. Fiecare gest de atenție va fi util: ajută membrii familiei, o persoană mai în vârstă să traverseze strada etc. Făcându-i un mic serviciu altei persoane, îți crești stima de sine. Asta îți face viața mai bună. Conștientizezi scopul vieții.

11.Meditează

Bucură-te de liniște, după ce ai fost înconjurat de mulți factori care ți-au distras atenția. Amână-ți toate treburile, stai într-o poziție confortabilă și concentrează-te doar asupra corpului tău. Focusează-te asupra modului în care funcționează fiecare parte a corpului. Acest lucru va îndepărta stresul pe care l-ați obținut în timpul zilei.

12. Fă sport

În timpul antrenamentului îți concentrezi atenția asupra senzațiilor, respirației și mișcărilor corpului. Asta te ajută să te îndepărtezi de tot ceea ce-ți distrage atenția. Gândurile tale nesfârșite trec pe planul secund. Te concentrezi doar pe procesul de îmbunătățire a sănătății. Înveți să-ți asculți nevoile corpului și să te concentrezi pe ceea ce ți se întâmplă în acest moment.