Opinia unui psiholog: ”Bărbatul este obligat să-și întrețină femeia!”

În lumea modernă, oamenii fac ceea ce le place, negând adevăratul scop preconizat de natură. Apoi se întreabă, de ce în relația lor există probleme. Însă, toate se întâmplă pentru că ei merg împotriva naturii, împotriva esenței lor.

Psihologul Oleg Siliavsky, vorbește despre rolurile corecte ale bărbatului și femeii.

Care ar trebui să fie rolul bărbatului și femeii în mod ideal?

Deseori, le sugerez oamenilor să-și imagineze un model biologic simplu. De exemplu, la marginea unei păduri se află o casă, în ea locuiesc tata, mama și cinci copii – așa cum a fost odată. Și de aici urmează toate rolurile, funcțiile, consecințele, cine și ce ar trebui să facă.

Da, în plan material și social, totul s-a schimbat: oamenii trăiesc în apartamente confortabile, nu mai există necesitatea să tai lemne, să transporți lemnele de foc etc. Dar, în același timp, natura arhetipală a omului a rămas aceeași. Dacă oamenii nu o urmează, atunci se încep diferite probleme, anumite defecte: psihologice, sociale.

În general, în lumea modernă există o denaturare clară a rolurilor bărbaților și femeilor. Oamenii s-au „rupt” de adevărata lor natură, fac ceea ce vor. Bărbații își uită rolurile și funcțiile, femeile le pierd pe ale lor.

Dacă e să urmăm modelul dvs., atunci bărbatul ar trebui să-și întrețină pe deplin femeia?

– Bineînțeles. Cu siguranță. În caz contrar, își pierde esența masculină și degenerează. Există o astfel de concepție precum e calea spirituală și fiecare o urmează, fie că știe sau nu despre asta. Dacă bărbatul nu-și realizează adevărata funcție biologică, atunci calea și psihicul lui sunt distorsionate. La fel se întâmplă și cu femeia.

Oare bărbatul îi datorează ceva femeii?

– Dacă este bărbat, în primul rând își datorează sie însuși, naturii sale masculine și căii sale spirituale. Datoria bărbatului, natura sa – este să fie un războinic, un protector, un patron. Și dacă nu face toate astea, atunci nu este bărbat. Desigur, omul poate acționa în mod diferit. Pentru că într-adevăr, nu datorează nimănui nimic.

Dar în acest caz să-și asume consecințele faptelor, pentru că nu-și îndeplinește scopul predestinat. Iar consecințele vor fi triste – atât pentru bărbați, cât și pentru femei, care nu vor să meargă pe calea naturală.

Care vor fi consecințele?

– Pentru bărbat poate fi: distrugerea afacerii, pierderea sensului vieții, depresia, alcoolismul, impotența. Opțiuni pe care le-a pregătit natura există foarte multe. Pentru femeile care nu urmează calea spirituală corectă – poate fi pierderea frumuseții, creșterea în greutate, apariția bolilor oncologice feminine. etc.

De aceea, oamenii care fac astăzi alegeri împotriva naturii lor adevărate, la început se pot bucura, pot obține multă plăcere. Ei cred că au scăpat de obligațiile inutile: să asigure o femeie, să întrețină familia sau femeia, să servească bărbatul, să mențină căminul familiar, să crească și să educe copii. Omul se poate bucura un an, doi, trei, iar după cinci îl ajung toate din urmă. De fapt, oamenii nici nu bănuiesc cum funcționează karma.

Care este calea reală a unui bărbat adevărat?

Bărbatul, în primul rând, ar trebuie să aibă o activitate( o afacere). Dacă bărbatul nu are o activitate, el nu este bărbat.

Din nou, în modelul biologic simplu, capul familiei trebuie să meargă în fiecare zi de vânătoare sau să prelucreze pământul. Atunci el supraviețuiește, familia lui supraviețuiește. Prin urmare, calea principală masculină și dezvoltarea spirituală, sunt legate de activitate (afaceri). Aceasta este prima prioritate.

Iar a doua prioritate – este femeia. Pentru că bărbatul trebuie să ”scape” de roadele muncii sale. Dacă el nu are o femeie iubitoare, atunci viața lui este lipsită de sens.

De exemplu, el reinvestește roadele muncii sale. Așa fac mulți oameni de afaceri la care relațiile nu sunt în ordine. Adică bărbatul a creat o afacere și a obținut mulți bani. Ce să facă cu ei Îi va investi în următoarea afacere. Ia investit și ce face acum? Un bărbat de succes care a creat o afacere, va crea și două și zece.

El s-a gândit să scape de bani, însă ei s-au înmulțit. Trebuie să mai creeze o afacere. Astfel se omorî, trăind toată viața în aceste afaceri, iar apoi la 70 de ani va descoperi că totul a trecut pe lângă el. A avut succes, dar nu și fericire, pentru că și-a tot construit o carieră.

De aceea, fiecare bărbat, în mod ideal, ar trebui să aibă o femeie care să-i cheltuie banii.