5 metode garantate prin care poți fugi de întrebarile incomode

Dacă ai ajuns în compania unui interlocutor lipsit de tact și vrei mai repede să scapi de o discuție neplăcută, iată 5 soluții care te vor ajuta.

Scapă rapid de interlocutorul enervant!

1. Răspunde la întrebare cu întrebare

Folosește aceeași armă ca și interlocutorul tău. De exemplu, întreabă-l de ce ți-a adresat această întrebare și ce va schimba răspunsul tău. Dacă vei avea o intonație prietenoasă, nu riști să tensionezi situația. Dacă o să-ți meargă, s-ar putea ca persoana să înțeleagă că nu a fost prea tacticoasă cu tine.

2. Transformă întrebarea

O temă incomodă poate fi orientată în direcția dorită, dacă vei preciza subiectul discuției înainte să răspunzi. Este important să faci întorsătura repede ca interlocutorul să nu te readucă la situația inițială.

-Ai un iubit sau așa și vei muri înconjurată de pisici?

-Vă referiți la faptul că pisicile îmi poartă ghinion la iubiți? Nu e adevărat, pisicile mele sunt foarte prietenoase, le-am luat de la adăpost.

3. Toarnă apă

Vorbește detaliat la o temă apropiată întrebării. Metoda nu-ți oferă garanții 100%, dar poate funcționa. Cel puțin politicienilor le reușește. Dacă nu ai un răspuns direct la subiect, începe de departe, până vei ajunge la esență, subiectul se va epuiza.

-De ce încă n-ai fost promovat? Muncești de mult timp în această funcție.

-În copilărie urmăream cum adulții se întorceau de la muncă seara și mă gândeam că o să ajung și eu să fac asta. Atunci mi se părea minunat, doar la serviciu nu trebuie să dormi la amiază și să mănânci terci. Ce greșeală teribilă!

4. Spune o glumă

Dacă ai un bun simț al umorului și te pricepi la glume ai putea să-ți pregătești răspunsurile din timp, întrucât întrebările incomode sunt în mare parte aceleași.

-De ce nu faci un copil?

-Știi, deseori mă întreb de ce nu aș face un copil și în rezultat nu pot ajunge cu mine la o înțelegere, mă cert și chiar încetez să mai vorbesc singură cu mine. Cred că va mai trebui să aștept, altfel va trebui să mă despart de mine din cauza asta.

5. Cere un sfat

Dacă vrei să distragi interlocutorul, oferă-i posibilitatea să-ți vorbească despre ceea ce crede el că știe mai bine. Cere-i un sfat și ascultă atent răspunsul lui. Însă ai grijă să nu-i adresezi o întrebare legată de tema de bază, depărtează-l cât mai departe de subiect.

-O să-ți cauți o slujbă normală sau așa și o să fii freelancer?

-Deocamdată sunt preocupat de reparația în casă. Apropo, știu că recent ai schimbat pardoseaua în cameră? Ce fel de material ai folosit?