Iată cum te îndepărtezi emoțional de cel care nu te iubește.

Când te-ai atașat emoțional de cineva, e dureros să conștientizezi că această persoană nu are aceleași sentimente pentru tine. În special dacă sunteți într-o relație. De parcă ai fi singură cu sentimentele și emoțiile tale. Simți că nu vei mai găsi niciodată iubirea reciprocă.

Dar speranță există întotdeauna. Și întotdeauna îți poți face viața mai bună. Trebuie doar să știi cum să treci peste această etapă a vieții și să „scapi” emoțional de persoana de care te-ai atașat. Iată ce trebuie să faci pentru asta:

1. Oferă-ți timp.

Nu este ușor. Chiar dacă vrei să-l uiți. Nu te poți forța să o faci. Ai nevoie de timp și răbdare pentru a trece peste asta.

2. Nu-ți fie teamă să cauți din nou iubirea.

S-ar putea să crezi că trebuie să aștepți până când vei fi din nou bine. Dar s-ar putea să nu te simți niciodată pregătită pentru o nouă iubire. Însă trebuie să încerci. Iar pentru început corectează-ți așteptările.

3. Gândește-te la ce s-a întâmplat în relația ta.

Nu te mai concentra pe ceea ce pierzi. Nu uita că există un motiv pentru care relația s-a încheiat. Și trebuie să te concentrezi asupra acestui lucru, dacă vrei să mergi mai departe.

4. Concentrează-te pe creșterea și dezvoltarea personală.

Una dintre cele mai eficiente metode – este să fie egoistă. Nu te mai gândi la fostul partener. În general, nu te mai gândi la alți oameni. Concentrează-te pe viața ta și dedică-ți timpul și energia pentru a deveni mai bună. Fă un efort conștient de a te îmbunătăți. Și iubește-te.

5. Ia decizia să închizi definitiv capitolul relațiilor anterioare.

Asigură-te că tratezi relațiile anterioare ca pe ceva ce a trecut. Mergi mai departe. Nu uita de ele complet. Recunoaște că au existat în viața ta, dar privește înainte, nu înapoi.

Totul este un proces. Nu poți face asta într-o singură noapte. De aceea, înarmează-te cu răbdare și mișcă-te mai departe.