De ce Relațiile Moderne au devenit atât de fragile și instabile? Iată 11 MOTIVE!

Relațiile moderne devin din ce în ce mai fragile, instabile și iresponsabile. Începutul oricărei relații – este întotdeauna o loterie. Dacă într-adevăr ți-ai propus să cauți un partener pe termen lung, riști să simți multă dezamăgire, întrucât vei descoperi că oamenii moderni nu doresc să depună eforturi în relație.

1. Nimeni nu vrea să-și “facă treaba”

Într-o lume în care domnește căutarea satisfacțiilor instantanee, procesul de cunoaștere a altei persoane pare prea obositor și consumator. Oamenii devin din ce în ce mai nerăbdători și indiferenți, în schimb vor să obțină cât mai multă comoditate și confort.

2. Nimeni nu vrea obligații

Există o mulțime de parteneri pe termen scurt, accesibili pe zeci de site-uri. De ce să cauți și să te bazezi doar pe o singură persoană? Alegerea este imensă și foarte comodă. Dacă tu ești cel care vrea ceva cu adevărat stabil, vei fi șocat să descoperi că oamenii moderni nu sunt interesați de monogamie.

3. Oamenii nu înțeleg de ce dorințele lor nu se realizează imediat.

Toți vor să se întâlnească „fără griji”, dar în cele din urmă nu li se mai pare atât de distractiv. Probabil, dacă oamenii vor încetini un pic, vor înțelege că această abordare nu funcționează. Trebuie să depui efort pentru a obține un rezultat acceptabil.

4. Oamenii nu apreciază calitățile partenerului

Creând relațiile moderne, ne-am distras de la realitate și ne-am cufundat în lumea rețelelor sociale și site-urilor de întâlniri. Iar acest lucru duce la o percepție superficială a personalității, în loc de dorința de a vedea lumea interioară a omului.

5. Nimeni nu vrea să facă un compromis

Dacă omul nu este obișnuit cu compromisurile, de ce brusc ar vrea să facă asta cu partenerul său? Oamenii doresc ceea ce doresc și când doresc. Dar relațiile moderne sănătoase sunt aproape imposibile fără compromisuri, de aceea ”mor” după doar câteva întâlniri.

6. Oamenii au uitat cum să se întâlnească corect.

Se pare că întâlnirea este deja o artă pierdută. Oamenii pur și simplu “petrec” într-un grup și manifestă simpatie sau pasiune trecătoare unul pentru celălalt. Au uitat cum să comunice unul cu altul!

7. Abilitățile de comunicare sunt slabe.

Abilitățile de comunicare s-au deteriorat până la punctul în care toată lumea vorbește prin mesaje. Oamenii se uită continuu în telefoanele lor – nu e de mirare că la întâlniri pur și simplu nu au despre ce vorbi.

8. Nimeni nu caută o comunicare profundă

Oamenilor moderni le este atât de dificil să-și deconecteze telefoanele și să vorbească serios. Dacă la o întâlnire ați vorbit ore întregi și ambii aveați sentimentul unei conexiuni autentice, este mai degrabă un miracol, decât o relație modernă.

9. Interesul se epuizează după câteva săptămâni.

După un timp, oamenii se plictisesc și merg în căutarea altei pasiuni pe termen scurt. Acest lucru este frustrant, mai ales dacă ești o persoană care caută un parteneriat pe termen lung.

10. Nimeni nu ia în serios complexitatea relațiilor reale.

Asupra relației trebuie să muncești mult. Relația nu trebuie privită ca o acțiune unică, dar mulți oameni nici măcar nu doresc să încerce. În relațiile moderne lipsesc complet eforturile și banala maturitate.

11. Nimeni nu vrea să facă ceea ce trebuie.

Tot ce e valoros și semnificativ în viață necesită perseverență și responsabilitate. Se întâmplă să avem și perioade dificile, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne salvăm fugind. Din nefericire, în lumea relațiilor moderne, majoritatea oamenilor nici nu încep aceste relații. Ei pur și simplu nu vor să facă nimic în această direcție.