Iată de ce o femeie matură trebuie să aibă câteva kilograme în plus

Menopauza este o perioadă neobișnuită în viața unei femei, cu unele schimbări care sunt mai mult sau mai puțin neplăcute.

Una dintre cele mai comune schimbări pe care au stabilit-o specialiștii este modificarea greutății corporale. Femeile se plâng că deși nu-și schimbă stilul de viață încep să adauge în kilograme. Și drep urmare, femeile se împart în două categorii: cele ce decid să nu întreprindă nimic și ajung să adauge zeci de kilograme și cele ce depun tot efortul ca să scape de grăsime.

Tendința de a fi slabe ne este impusă de către mass-media. Există deja stereotipul că o persoană slabă este frumoasă și sănătoasă. Aceasta este însă o concepție greșită. O asemenea abordare dăunează unei femei mature.

1. Îmbătrânirea este inevitabilă

Procesul pe care noi îl numim îmbătrânire este o parte din planul naturii, iar noi nu avem putere să-l modificăm. Ridurile nu arată decât că în organism au loc schimbări și că toate procesele încetinesc. Chiar și femeia care va face toate procedurile anti-aging posibile, va îmbătrâni.

Cauza principală a schimbării aspectului pielii sunt modificările la nivel hormonal și anume scăderea cantității de progesteron și extrogen din organism. Dezechilibrul hormonal duce la dereglarea somnului, schimbări de dispoziție, aretmie și alte simptome individuale.

2. Cantitatea moderată de grăsime în organism are o importanță mare pentru sănătatea femeii

În perioada menopauzei ovarele produc o cantitate mai mică de estrogen. Organismul compensează această insuficiență cu grăsime și astfel apar kilogramele în plus.

Ține minte că adăugarea în kilograme în această perioadă este un lucru normal.

3. Lipsa cantității necesare de grăsime în organism duce la insuficiența de estrogen

Dacă în organismul femeii nu există o sursă de grăsime, acesta nu va primi cantitatea necesară de estrogen în perioada menopauzei. Fapt care va duce la o manifestare mai puternică a simptomelor menopauzei și la o îmbătrânire mai rapidă. De aceea fii atentă cu dietele drastice în această perioadă. Este important să menții un stil de viață sănătos și atât.