Somnul cu pisica: Iată 3 motive să nu o mai alungi din pat!

Pisica doarme în medie 15 ore pe zi, ceea ce înseamnă că își petrece 2/3 din viață dormind. Ca și oamenii, pisicile dorm fie adânc, fie ,,iepurește”. Adică și ele experimentează două tipuri de somn REM și non-REM. Somnul REM este somnul cu vise, iar în cazul pisicilor poate fi asociat cu ațipitul, iar somnul non-REM este cel profund și odihnitor.

Pisicile pot dormi oriunde și oricând, însă cel mai mult le place să doarmă în patul stăpânului. Te-ai întrebat vreodată, de ce se întâmplă acest lucru? Iată trei variante posibile de răspuns la această întrebare.

Pisicile își doresc să simtă căldură

Probabil, deja știi, că pisicile sunt atrase de căldură: ele stau mereu pe laptop, se întind la soare, se încălzesc pe calorifere. Și iată încă un lucru interesant! Stăpânul la fel este ceva călduț, lângă care pisica preferă să doarmă liniștită și să se încălzească.

Pisicile preferă să se simtă în siguranță în timpul somnului

Somnul este acea etapă, când pisica este foarte vulnerabilă. De aceea, atunci când pisica vine să doarmă la stăpân în pat, ea își dorește să se simtă în siguranță. Bucură-te de încrederea pe care ți-o acordă animalul tău de companie!

În acest mod pisica își manifestă dragostea față de stăpân

Pisica rămâne să locuiască în casa ta, fiindcă te iubește. Se spune, că felinele sunt mai rezervate în a-și manifesta dragostea și afecțiunea, însă totul depinde de caracterul fiecărui animal în parte. Pisica își manifestă dragostea, atunci când se învârte printre picioare, atunci când se joacă cu tine, atunci când toarce și bate din lăbuțe pe pieptul tău, atunci când te urmărește peste tot. Să doarmă împreună cu tine în patul tău – este încă o modalitate de a-și arăta dragostea.