Pilda despre problemele din viața noastră! Învață cum să le abordezi corect!

În China antică, după ce se căsătorea, femeia locuia în casa soțului său și îl servea nu doar pe el, dar și pe mama acestuia. Așa s-a întâmplat, că după ce trecuse nunta, o femeia nu reușea să-și îmbunătățească relațiile cu mama soacră. Nemaiputând să o suporte, aceasta a decis să scape de soacră în fel și chip.

Femeia a mers la un negustor care vindea ierburi medicinale, și care mai era și prieten de-al tatălui ei. Aceasta i-a spus:

-Nu mai pot să locuiesc în aceeași casă cu soacra mea. Mă scoate din minți cu reproșurile ei. Poți să mă ajuți? Prețul nu contează.

-Cu ce aș putea să te ajut? – a întrebat negustorul.

-Vinde-mi otravă. O să-mi otrăvesc socara și voi scăpa de toate problemele și nevoile mele, – a răspuns femeia nefericită.

Chibzuind un pic, negustorul îi răspunse:

-Ei bine, te voi ajuta. Dar trebuie să reții două lucruri importante. În primul rând, nu îți poți otrăvi soacra imediat, pentru că oamenii își vor da seama ce s-a întâmplat. Îți voi da niște ierburi, care vor avea efect treptat și nimeni nu va bănui nimic.

În al doilea rând, pentru a evita suspiciunile trebuie să îți potolești furia și ura, să înveți să o respecți, să o iubești, să o asculți și să fii răbdătoare. Atunci nimeni nu va bănui, că tu ești vinovată de moartea ei.

Femeia a căzut de acord, a luat ierburile și a început să le adauge în mâncarea soacrei. Pe lângă asta, ea a început să fie răbdătoare, să asculte de soacră și să o respecte.

La rândul său, soacra a văzut că atitudinea norei s-a schimbat și a îndrăgit-o din tot sufletul. Ea le povestea tuturor, cât de bună și cuminte este nora ei. După ceva timp, relația lor a devenit una foarte caldă și frumoasă, ca între mamă și fiică.

Iată că într-o zi, femeia s-a întors la negustor cu o rugăminte:

-Te implor, salveaz-o pe mama de otrava pe care i-am dat-o. Nu vreau să moară. A devenit o persoană foarte dragă și importantă pentru mine, o iubesc.

Negustorul a zâmbit și i-a răspuns:

-Nu îți face griji, nu ți-am dat otravă. Acele ierburi erau doar niște condimente. Otrava era doar în capul tău și tu singură ai reușit să scapi de ea.