,,Fiecare își are propria înălțime de zbor!” – Cuvinte pline de înțelepciune!

Fiecare își are propria sa înălțime de zbor. Vrăbiile zboară împreună cu vrăbii, porumbeii – cu porumbei, lebedele – cu lebede, vulturii – cu vulturi. Dacă un vulture va lua cu sine în zbor un porumbel, acesta va fi nevoit să zboare nu la altitudinea sa și nu cu viteza sa obișnuită. Mai devreme sau mai târziu, fiecare se va întoarce la propria cale de zbor.

Firea naturală a omului nu se schimbă. Cei mai mici rareori își depășesc limitele sale în numele celor mai mari. Dacă te-ai reținut într-o relație, de dragul căreia ai fost nevoit să-ți reduci înălțimea și viteza caracteristică, dacă înțelegi că trebuie să zbori mai departe – zboară!

Singurul miracol posibil care ar putea transforma ceva mic în mai mult, ar putea depăși diferențele, ar putea distruge stereotipurile filtrelor obișnuite de percepție este Întâlnirea.

Însă Miracolul Întâlnirii este imposibil, fără dorința de a pierde obișnuitul în numele Necunoscutului, fără o receptivitate maximă. Se întâmplă, că în momentul unei ascensiuni emoționale, decidem să ne deschidem și să avem încredere în Viață, însă apoi se conectează rațiunea și adesea regretăm decizia luată. Iar cel care regretă deschiderea sa, riscul de a trăi, anulează rezultatele obținute prin această determinare.

De aceea, nu aștepta pe nimeni. Zboară la propria înălțime, spre ai tăi, cu ai tăi. Cum a spus un om apropiat din viața mea, care foarte mulți ani a investit în creșterea și dezvoltarea altor oameni: ,,ei nu pleacă de la noi, ei rămân în urmă”. În aceeași tonalitate, adaug de la sine: ,,ei nu se întorc la noi, ei ne ajung din urmă”.