10 greșeli care te îmbătrânesc cu 10 ani. Nu le mai comite!

Unele obiceiuri, mai ales cele legate de vestimentație și machiaj, ne pot face să arătăm mai în vârstă decât suntem în realitate. Pentru ca asta să nu se întâmple încearcă să eviți următoarele greșeli.

1. Sprâncenele prea subțiri

Sforile în loc de sprâncene nu mai sunt demult la modă. Sprâncenele dese sunt mult mai naturale și ne fac să arătăm mai tinere. Dacă pe anumite segmente îți lipsesc firele de păr, folosește un creion pentru a acoperi golurile.

2. Pantaloni evazați

Acest model de pantaloni a fost în vogă cu câteva zeci de ani în urmă, de aceea stiliștii ne recomadă să fim atenți când optăm și acum pentru ei.

3. Vestimentația care nu corespunde siluetei

Hainele oversize, chiar dacă sunt stilate, nu se potrivesc tuturor. Mai bine să alegi un sacou clasic sau o rochie neagră clasică, care o să-ți subțieze vizual silueta.

4. Oja de culoarea piersicii

Din cauza acestei nuanțe, pielea mâinilor poate arăta mai bătrână. Optează mai bine pentru un alb lucios sau un roz-cream, care îi va oferi pielii prospețime.

5. Accesoriile de aceeași culoare

Am învățat cândva regula că geanta, pantofii și centura trebuie să fie de aceeași culoare. Această abordare este deja învechită și încercând să faci asta, de fapt creezi impresia că te străduiești prea mult să arăți mai tânără, în timp ce efectul este invers.

6. Silueta neproporțională

Atunci când îți alegi hainele, gândește-te și la modul cum să-ți proporționezi silueta. Pantalonii evazați cu talie înaltă sau fusta lungă vor arăta bine cu o vestă scurtă, o bluză fără mâneci sau un tricou care nu acoperă în totalitate abdomenul.

7. Încerci să acoperi imperfecțiunile pielii cu mult fond de ten

Toate ne dorim să avem un ten uniform și să ascundem petele, cearcănele sau alte imperfecțiuni. În acest fel tindem să exagerăm și să punem un strat prea gros de fon de ten, care îngreunează tenul și evidențiază ridurile. Folosește mai bine un iluminator în partea superioară a pomeților și sub sprânceană și alege fonduri de ten de o consistență mai ușoară.

8. Aplici fardul de pomeți prea jos

De obicei, fardul pentru pomeți se aplică în partea cea mai proeminentă a pomeților, însă cu vârsta, aceștia se lasă și în rezultat nu vei face decât să accentuezi neajunsul. Aplică un pic de fard de pomeți cât mai aproape de ochi.

9. Porți doar culori neutre

Cu vârsta, pielea își pierde din culoare. Chiar dacă nuanțele naturale și neutre te ajută să păstrezi eleganța, ele îți pot reda și o imagine palidă și plictisitoare. Trebuie să știi că nuanțele de roșu și albastru îți pot împrospăta ținuta și te pot ajuta să arăți mai tânără.

10. Un stil prea sobru

Chiar dacă odată cu anii optezi pentru încălțăminte comodă și alte lucruri practice, nu înseamnă că nu trebuie să fii și stilată.

Pune accentul pe accesorii originale, spre exemplu, alege o geantă care să te scoată în evidență și să-ți redea tinerețea.