Testul culorilor Luscher: Descoperiți ce stare psihologică aveți în acest moment.

Acest test simplu a fost inventat în 1948 de Max Luscher și scopul lui a fost de a determina starea psihologică a persoanei. Metoda este folosită cu succes și de medicii moderni, în plus, se poate face independent.

Ce reprezintă?

Mai jos vedeți o imagine, în care sunt 8 pătrate de diferite culori. Alegeți unul dintre ele. Este important ca în timpul selecției să nu fiți ghidați de nimic, decât de subconștient. Nu ar trebui să fie culoarea voastră preferată. Relaxați-vă, priviți imaginea și selectați culoarea care vă place în acest moment. Dacă ați ales:

NEGRU – cunoști sentimentul de singurătate, dar știi cum să-i faci față. Încerci să nu-ți arăți părțile slabe, deși în secret visezi ca cineva să aibă grijă de tine, să-și asume responsabilitatea. Rezolvi toate problemele de unul singur, ai propria opinie și nu ești influențat de alți oameni.

GRI – ești o persoană foarte atentă. „De șapte ori măsoară și o dată taie“ – asta e despre tine. Încerci să nu ieși în evidență din mulțime, dar ai o lume interioară bogată. Ești o persoană blândă și modestă, iar asta uneori îți cauzează nesiguranță. Nu te îndoi, doar adaugă puțină culoare în viața ta.

ROȘU – ești o fire pasională, emoțională. Izbucnirile emoționale fac parte din viața ta – de la iubire completă, la ură acerbă. Poți ofensa pe cineva din greșeală, dar fără să te gândești la consecințe. Știi cum să-i molipsești pe ceilalți cu pasiunea ta, ai un potențial de viață enorm.

MARO – ești o persoană practică. Pentru tine sunt importante faptele și dovezile, nu ideile și visurile. Trăiești cu realitatea, apreciindu-ți realist capacitățile. Dezavantajul este că nu ieși ușor dincolo de limite să realizezi ceva grandios sau să crezi în ceva incredibil.

GALBEN – ești o persoană pozitivă, deschisă, sociabilă. Optimismul este atuul tău. Știi cum să cucerești oamenii. Ai multe hobby-uri, pentru că te interesează totul. Știi să te bucuri de lucrurile simple și să admiri în oameni micile manifestări ale bunătății.

ALBASTRU – ești o persoană calmă. Pentru tine este important confortul psihologic, atât în anturaj, cât și în comunicarea cu oamenii. Ești încrezătoare, talentată, tinzi spre armonie. Ești o fire profundă, visătoare, romantică, de aceea obosești atât de repede de viața de zi cu zi.

VERDE – ai totul pentru a obține succesul – sete de viață, intenții, potențial. Îți place viata și tot ceea ce te înconjoară. Tinzi spre obiectivul tău. Dar există și ceva negativ – dacă nu vei simți sprijin, îți vei pierde încrederea.

MOV – ești o fire curioasă, entuziastă, predispusă la a mistifica lumea din jurul tău. Movul unește în sine contrariile, la fel ca și omul. Ai schimbări bruște de dispoziție, de la activitate până la indiferență completă, de la o extremă la alta, dar în sufletul tău tinzi spre armonie. Această culoare adesea este aleasă de persoanele creative.