Redescoperă umorul franțuzesc cu aceste 20 de fotografii nostime

Rene Maltete este un fotograf francez care a avut o capacitate uimitoare de a observa și de a surprinde cu ajutorul camerei foto coincidențele amuzante și momentele haioase din viața de zi cu zi. Unele dintre ele o să te facă imediat să zâmbești, în timp ce altele va trebui să le privești mai atent pentru a vedea subtextul lor filosofic.

Rene Maltete a trăit între anii 1930 și 2000. El a început să fotografieze la 16 ani, iar primul său aparat foto a fost Pontiac 6×9. În 1958 el a început să lucreze pentru agenția de fotografie Rapho. Cu doi ani mai târziu Rene a reușit să publice prima sa carte „Paris des rues et des chansons”.

Imaginile amuzante ale lui Maltete au apărut în mai multe publicații la nivel internațional: Stern, Life, Epoca, Camera, Asahi Camera, Punch; la numeroase expoziții și pe diverse cărți poștale, care l-au făcut renumit.

La întretăierea liniilor orizontale cu cele verticale se formează pătrate

Frumoasă coincidență…

Oare ce s-a întâmplat aici?

Cât de grațios…

Aici se află o moară de vânt.

Câine periculos!

Faptă și consecințe

Reflexie amăgitoare…

Încearcă să mergi după urme

Pietonul „fără cap”

Fiți atenți, că aveți un spectator!

„Dansul cobrei”

Doi în unu

Pur și simplu o coincidență amuzantă

Ce picioare grațioase!

Acceptă provocarea!

„Cred că am mâncat prea multă gheață aseară.”

Mâinile sus. Altfel trag!

Cea mai grea partidă din viață este să te învingi pe tine!

Natura are grijă…

Ooops!

Trebuie să menționăm că spre deosebire de fotografiile moderne, autenticitatea acestora nu poate fi pusă la îndoială sub nicio formă, întrucât pe atunci nu erau programe de editare pentru a fi retușate sau modificate.