Întâlnind omul care te va iubi, te vei întâlni cu tine însăți. Iată de ce…

Într-o zi, când vei întâlni omul care te va iubi, te vei întâlni cu tine însăți. Cu tine, cea, care odată demult, ai ascuns-o de toți și, în primul rând de tine.

O vei întâlni pe cea pe care aproape că nu ți-o mai amintești, nici chiar în pozele vechi din copilărie. La începutul întâlnirilor voastre vei vedea doar niște scântei cunoscute, care brusc au licărit în ochii lui, vei observa ceva familiar în intonațiile și zâmbetul lui.

În aceste momente poți deveni confuză, îți apare ceva în memorie, dar nu înțelegi ce este. Ceva uitat, ceva cunoscut… ceva … Recunoașterea în curând îți va trezi dorul cu care te-ai obișnuit în acești ani. Ea va trezi acest sentiment inexplicabil de nostalgie care trăiește în adâncuri. Inexplicabil, pentru că nu există niciun motiv pentru o asemenea tristețe.

În viața ta totul este bine, ca la toți și chiar mai bine. Dar acest sentiment totuși trăiește în interiorul tău. Și într-o zi, acest dor va exploda brusc, îți va invada conștiința, o va umple complet, va scoate de acolo totul și îți va cere să “întorci” ceva dat de la naștere.

Atunci îți vei aminti cui îi duci dorul. Din acest moment nu vei putea uita, nu vei putea îneca această voce. Nu i te vei putea împotrivi, pentru că în tine se va trezi Iubirea.

În timp, te vei vedea complet, îți vei vedea toată frumusețea și toate imperfecțiunile, toată puterea și durerea. Vei vedea cât ești de frumoasă și vei afla cât de profunde sunt suferințele tale.

Adevărul este că vei întâlni omul care te va iubi așa cum ești și, în același timp, îți va cere ceva măreț – să fii tu însăți. Vei întâlni omul care te va iubi mai mult decât te iubești tu însăți…