10 Semne că în suflet ești un introvertit, dar ai și trăsături de extravertit

Probabil, fiecare a făcut teste psihologice, pentru a afla cine este cu adevărat: introvertit sau extravertit. De fapt, lumea rareori poate fi împărțită în alb și negru, în bine și rău. La fel și oamenii, nu ar trebui împărțiți – există multe variații. Și una dintre ele este tipul psihologic: introvertit cu trăsături de personalitate extravertită.

Probabil această caracteristică ți se potrivește, dacă ești de acord cu majoritatea afirmațiilor de mai jos.

1.Te înțelegi bine cu oamenii

Poți fi sufletul companiei și oamenii pot comunica ușor cu tine. Cunoști bine legile comunicării și știi cum să porți o conversație interesantă, dar…

2. …nu reziști o lungă perioadă de timp.

Dacă în suflet ești un introvertit, după câteva ore de comunicare activă la o petrecere, te simți extenuat. Acum o jumătate de oră dansai și spuneai glume, iar acum ești gata de plecare, motivând că mâine ai o zi grea.

3. Îți place să conversezi unu la unu.

Acestor oameni le este dificil să fie într-o companie mare și zgomotoasă, unde toată lumea împărtășește știrile cu plăcere. Ei preferă să discute cu prietenii unu-la-unu.

4. Uneori ți-e teamă de societate.

Adesea, acești oameni se forțează să iasă casă, o fac doar pentru a nu-și supăra prietenii. Pentru că au promis. Dar, cu siguranță ar fi preferat să stea acasă singuri, plutind în lumea lor confortabilă.

5. Te simți singur.

Deși acești oameni au prieteni și cunoscuți, adesea se simt singuri. Ei sunt buni cu toți, iar asta le consumă energia și nu le permite să facă schimb de energie cu oamenii la nivelul necesar. De aceea, în singurătate introvertiții acumulează forțe pentru următoarea ieșire în societate.

6. Ești un bun interlocutor.

Un astfel de introvertit nu prea vorbește despre sine, dar are abilitatea de a pune întrebările astfel, încât interlocutorul să i se deschidă. El arată interes sincer față de om și știe cum să-l facă să râdă, de aceea oamenii îl plac.

7. Legi prietenii numai cu oameni autosuficienți.

Dacă începi o relație de prietenie cu cineva care încearcă să te folosească, care se plânge sau se comportă necorespunzător, de obicei rupi această relație.

8. Este posibil să nu răspunzi la mesaje și apeluri

Există perioade în viața ta când nu poți fi contactat: nu răspunzi la mesaje și apeluri, din simplul motiv că nu vrei să vorbești cu nimeni. În același timp, nu ți se întâmplă nimic rău, doar îți protejezi energia pentru viitoarele conversații.

9. Te simți incomod când auzi un compliment la adresa ta.

Acest introvertit este dornic să fie pe placul altora, dar când i se face un compliment, se pierde și roșește. Astfel de oameni cred că nu sunt demni de complimente – au o stimă de sine destul de scăzută.

10. Pleci repede de la petrecere.

Îți place să mergi în cluburi și baruri. Primele două ore te comporți ca o stea a ringului de dans, apoi obosești repede și te duci acasă, supărat că prietenii tăi se vor distra până dimineața.