10 Adevăruri dure ale lumii moderne! E timpul să fii conștient de ele!

Lumea e dură și nedreaptă, și totuși noi preferăm să comitem aceleași greșeli iar și iar, refuzând să acceptăm acest adevăr. Ne dorim cu disperare să credem, că există unele legi ale karmei, că Universul ne iubește și că Binele conduce lumea. Probabil, dragostea față de povești din copilărie ne-a tulburat mințile, făcându-ne să negăm evidentul și să sperăm la happy-end. Ești gata să afli, care iluzii te împiedică să-ți trăiești viața din plin și să nu repeți greșelile stupide?

Iată 10 lecții, care te vor ajuta să regândești multe lucruri.

1.Nimeni nu te va salva

Foarte mulți oameni trăiesc cu o speranță naivă, că orice fleac nu ai face, va veni cineva mare și puternic și te va scoate din problemele tale. Minunile nu există, nimeni nu te va salva de lenea și lipsa de curaj. Vrei o schimbare – fă-o singur!

2.Toți oamenii se folosesc reciproc

Nu există caritate, nimeni nu ne iubește, pur și simplu pentru faptul, că suntem atât de drăgălași. Angajatorii au nevoie de resurse, cunoscuții – pile și simțul umorului, prietenii – comunicare și susținere, partenerii – devotament, dedicare, dragoste și ajutor. Cu toții așteptăm ceva de la apropiați, avem cerințe și condiții, doar că într-o formă mai ascunsă.

3.Creierul iubește justificările

Nu, noi nu lenevim, noi economisim energie! Nu ne este frică de schimbări, pur și simplu ne dorim stabilitate. Nu exteriorul nostru îi îndepărtează pe cei din jur, totul este din cauza nesimțirii societății moderne și obsesiei de consum. Creierul nostru știe cum să se jusitifice, o face de mii de ori pe zi. Este mai convenabil să dai vina pe altceva sau altcineva, decât să-ți bați capul și să te dezvolți, să te strădui să devii mai bun.

4.Nu ești unica victimă a nedreptății

Chiar și cei mai fericiți și norocoși oameni de pe pământ au o mulțime de probleme, despre care nu vorbesc cu voce tare. Nu trebuie să te consideri unica victimă a nedreptății sau să invidiezi oamenii, despre viața cărora nu știi nimic. Nu este plata pentru păcate, este însăși viața.

5.Iertarea trebuie să fie sinceră și pentru totdeauna

Care este sensul să le permiți trădătorilor să se întoarcă în viața ta? Oare nu este supid să oferi o a 25-a șansă celui, care mereu îți înfige cuțitul în spate? Dacă iertarea presupune impunitatea răului – atunci este un rău și mai mare, căci în acest mod tu încurajezi comportamentul negativ al altcuiva, convingându-l pe răufăcător că lui nu i se va întâmpla nimic. Reține, iertarea adevărată trebuie să fie pentru totdeauna. Iartă-i toate ofensele și rupe toate legăturile cu acel om, excluzându-l din viața ta pentru totdeauna.

6.Negarea nu este întotdeauna distructivă

Psihologii iubesc să ne convingă de faptul, cât este de important să spunem ,,Da” lumii, să folosim orice posibilități și să reacționăm cu zâmbet la tot ce se petrece în jur. Însă această regulă nu diminuează puterea de negare, care te ajută să faci o alegere în viață, te protejează de oameni dăunători, construiește o piramidă a priorităților. Cuvântul ,,Nu” ne ajută să ne utilizăm puterile rațional.

7.Nu toți prietenii sunt o resursă valoroasă

E bine când ai alături oameni apropiați sufletului, care te susțin în toate începuturile, cu care te odihnești sufletește. Însă, este cu totul altă situație, când acești oameni te trag în jos, fac abuz de încrederea ta, parazitează din contul tău și refuză să te ajute atunci când ai mai mare nevoie. Cu timpul, prietenii devin tot mai puțini, însă asta nu înseamnă că trebuie să te agăți de ipocriți. Prețuiește-te pe tine.

8.Banii sunt puterea ta

Cândva demult, cineva ne-a insuflat o prostie, că banii nu pot cumpăra fericirea, însă asta e o minciună. Banii îți oferă posibilitatea să te auto-realizezi în viață, cu ei în buzunar ai mai multe șanse să-ți păstrezi sănătatea, să vezi lumea, să-ți cauți iubirea, să-i ajuți pe cei nevoiași. Având bani nu ești un nimeni, toți te respectă, are cine avea grijă de tine și, desigur, ai mai multe șanse să devii acel om, la care ai visat să devii.

9.Nimeni nu va putea să te înțeleagă perfect

Încetează să te superi pe cei apropiați pentru faptul, că ei nu îți pot citi gândurile și simți ceea ce simți tu – nimeni nu o poate face! Fiecare vede lumea prin propriii ochelari, fiecare gândește despre cei din jur de la înălțimea propriei experiențe. Niciodată nu vom reuși să ne înțelegem perfect reciproc, să transmitem celor din jur propria percepție a lumii. De aceea, este stupid să facem scandaluri și să ne supărăm, o variantă mai bună ar fi să învățăm să negociem.

10.90% din succes se datorează perseverenței

Mii de oameni au mers pe același drum, însă doar câțiva au reușit să-și realizeze visele, iar motivul este perseverența. În lume există sute de oameni care pot scrie mai bine decât Garcia Marquez, pot găti mai gustos decât Jamie Oliver, pot cânta mai bine decât Celine Dion. Însă doar cei numiți nu au cedat în fața încercărilor și nu au renunțat la vise, oricât de greu nu le-ar fi fost. Concluzia: vrei să ajungi pe Olimp, luptă!