7 Rase de câini, care te vor ajuta cel mai bine să scapi de Singurătate și Depresie!

Prietenii noștri patrupezi sunt de mult timp alături de noi. Câinele a fost primul animal domesticit de om și până în prezent aceștia ne ajută în diferite situații ale vieții. Avem câini de pază, câini de serviciu, câine – ghid, câini care ajută la reabilitarea copiilor și adulților după intervenții chirurgicale sau tratamente. Ce să mai zicem, dacă există chiar și câini de tractare a săniilor!

Datorită faptului că aceste animale ne înțeleg și ne simt foarte bine, rămân a fi cei mai devotați prieteni în viața omului. Iată 7 rase de câini, care de pot ajuta cel mai bine să depășești stările depresive.

1.Cavalier King Charles Spaniel

Pe lângă faptul, că arată foarte drăgălaș, ei îți vin în ajutor să lupți cu singurătatea, căci iubesc foarte mult îmbrățișările. Sunt foarte afectuoși, iar cățelușii se lasă ușor instruiți și se înțeleg foarte bine cu copiii.

2.Labrador Retriever

Foarte mulți oameni iubesc labradorii pentru felul în care arată și blana lor moale. Însă acești câini mestecă aproape tot ce le apare în cale, de aceea păstrează lucrurile importante departe de ei.

Câinii de această rasă sunt mereu într-o dispoziție bună, sunt extrem de loiali, ușor de dresat și întotdeauna tind să-i facă pe plac stăpânului. Aceștia iubesc jocurile active în aer liber, ceea ce îi face pe stăpâni să se miște mai mult. Este o motivație în plus pentru cei care își doresc să practice sportul și au nevoie de companie.

3.Pudel

Pudelii sunt destul de drăguți, mai ales când sunt îngrijiți. De asemenea sunt niște câini activi, pentru că înainte de a deveni ,,atributul” fiecărei domnișoare parisiene, pudelul era o rasă de vânătoare.

Pudelul iubește să fie alături de om. La fel ca și labradorii, aceștia sunt foarte deștepți și pot îndeplini toate sarcinile necesare în calitate de câini de serviciu. Pe lângă toate astea, pudelii sunt foarte sociali și adoră copiii. Însă aceștia necesită o îngrijire deosebită, blana lor nu încetează să crească și năpârlește.

4.Golden Retriever

Această rasă de câini este capabilă ca nicio altă rasă să iubească necondiționat și să fie extrem de devotată. Sunt foarte ascultători, jucăuși și activi. Ei iubesc să înoate, să alerge, să se joace ziua întreagă, dacă le permiți. Fără îndoială sunt animalele de companie perfecte, pentru cei care se simt singuri.

5.Yorkshire Terrier

Privește această mutrișoară adorabilă – este prea hazlie și drăgălașă, ca să nu te facă să zâmbești. Însă înfățișarea nu este unicul lucru care te va ajuta să lupți cu depresia. Intelectul și înclinația de a forma legături puternice cu stăpânul îi fac pe Terrieri una dintre cele mai devotate și instruite rase. Înafară de asta, sunt atât de micuți încât te pot însoți oriunde.

6.Vizsla maghiară

Animal Planet i-a poreclit ,,lipicioșii” pentru că acești câini iubesc să fie alături de stăpânul lor. De asemenea, ei sunt renumiți datorită pasiunii lor de a se îngriji (ca pisicile), astfel încât pot fi numiți unicii câini care niciodată nu au mirosul caracteristic. Această rasă este foarte deșteaptă și nu este predispusă genetic la probleme serioase de sănătate.

Însă trebuie să ții cont de un lucru, Vizsla maghiară nu se va simți bine în mediul urban. Ei au nevoie de mult spațiu, pentru a-și elibera energia.

7.Mops

Da, mopșii par a fi câini veșnic nemulțumiți de viață, însă în realitate este una dintre cele mai pozitive și energice rase. Mopsul este alegerea perfectă pentru cei, care suferă de depresie căci sunt capabili să te facă să râzi în fiecare zi.