”De ce nu mă apreciază?” Iată ce se întâmplă când femeia oferă prea mult într-o relație!

Ea câștigă, lucrează acasă, are grijă de copii, încearcă să aibă grijă de sine. Dar lipsește privirea lui iubitoare, lipsește tandrețea din partea bărbatului, sufletul lui rece s-a instalat în relația lor. El nu mai este interesat de ea, nu-i mai dăruiește flori, n-o mai surprinde. Ea lasă mâinile în jos. Cum s-au întâmplat toate astea? Ea plânge.

Aceasta este imaginea unor femei minunate, care s-au ”încurcat” în relație.

La întrebarea de ce nu mă apreciază, răspunsul e simplu: pentru că oferi prea mult!

Atunci când femeia iubește, ea se străduie prea mult, se oferă complet relației, practic dizolvându-se în celălalt. Ea se gândește, își face griji și toate atenția o îndreaptă spre obiectul iubirii. Și oferă… oferă…

Atunci  când femeia oferă prea mult, se întâmplă un dezechilibru al schimbului reciproc. Se încalcă armonia. Bărbatul ocupă o poziție confortabilă, care contrazice fundamental natura lui de cuceritor. Sau mai degrabă, atunci când femeia oferă prea mult, ea devine cucerită și, prin urmare, mai confortabilă, neinteresantă pentru bărbat. Și atunci se întâmplă unul dintre scenariile de mai jos:

Opțiunea 1: bărbatul vrea victorii noi, o muză nouă. El își va realiza natura masculină în exterior.

Opțiunea 2: se va ”ofili” în zona sa de confort, oferindu-i femeii cârma conducerii, se va așeza comod și cu cât trăiește mai mult în această zonă, cu atât mai mult își pierde încrederea în sine, capacitatea de luptător. Astfel el devine fie un agresor, fie va fi sub papucul ei.

Opțiunea 3: va consuma alcool, dacă este predispus la asta.

Ce trebuie să facă femeia în acest caz?

În primul rând trebuie să-și pună unele întrebări.

Ce ai încetat să-ți oferi ție?

Poate că ai uitat de hobby-urile tale, ai încetat să muncești, ai lăsat deoparte realizarea ta, nu te-ai odihnit de foarte mult timp. Poate că ai încetat să-ți oferi o comunicare prietenoasă sau timp de a fi singură.

Ești mulțumită de aspectul și starea corpului tău?

Poate că e timpul să ai grijă de sănătatea ta, de alimentație, să mergi la masaj sau la dentist. Poate că e timpul să mergi la niște cursuri de make-up, să începi să utilizezi cosmetice. Poate că în momentul în care aplici crema, găsești timp să-ți zâmbești? Sau te servești cu un smoothie delicios și îi savurezi gustul?

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci: să-ți îndrepți atenția asupra personalității tale, asupra  frumuseții și vieții tale personale. Și da, te vei simți neobișnuit, vei dori sprijin și recunoaștere, un fel de permisiune pentru a-ți transfera atenția asupra ta și acest lucru este absolut normal. Apoi vei observa că acum bărbatul a început să-ți acorde mai multă atenție și situația se echilibrează.

Iubește-te!