Iată 6 Dependențe absurde, care te împiedică să te bucuri de viață!

Posibil, nici nu îți dai seama că unele lucruri te împiedică să te dezvolți și să te bucuri de viață. Pur și simplu, faci unele lucruri automat, fără să te gândești la consecințe, care influențează negativ asupra ta și asupra celor apropiați ție. Am întocmit o listă cu dependențe, de care trebuie să scapi în primul rând, dacă îți dorești să îți schimbi viața spre bine.

Dependența de cumpărături

Faptul că shopping-ul este cea mai bună metodă de a combate depresia este un mit din marketing, care a fost inventat pentru a motiva oamenii să facă cât mai multe cumpărături, fără a avea sentimentul de vină din cauza cheltuielii iraționale a banilor.

Psihologii ne asigură, că lăsând banii în magazine noi încercăm să evităm gândurile despre problemele reale pe care le avem de fapt, fie că este vorba despre singurătate, o dragoste nefericită sau probleme la serviciu. Încearcă să stabilești care este problema ta reală și să o rezolvi, însă nu spera că așa numita shopping – terapie te va ajuta.

Abuzul de tratamente de frumusețe

Iată încă o dependență insidioasă, care îți otrăvește viața. Încercând unele produse noi sau experimente cu înfățișarea ta, devii treptat dependent de aceste proceduri, care de cele mai multe ori sunt inutile și încerci să te convingi pe sine și pe cei din jur, că astfel îți păstrezi frumusețea și tinerețea. Din păcate, în realitate asta arată ca o imitație oarbă a mulțimii – dacă toți și-au alungit genele, unghiile, părul atunci trebuie și eu să o fac. Experții ne atrag atenția, că această dependență poate duce la urmări negative și ne îndeamnă să nu ne lăsăm influențați de toate aceste beauty – experimente.

Alimentarea incorectă și obiceiurile proaste

Majoritatea oamenilor renunță la un prânz sănătos în favoarea serviciului sau a altor chestii, crezând că acestea sunt mai importante decât sănătatea propriului organism. Plus la asta, mai și consumă alcool și nu renunță la fumat, agravându-și starea și mai mult.

Experimente cu diete

O altă dependență este pasiunea maniacală față de diete, calculul infinit al caloriilor și dorința de a slăbi cu orice preț. Din păcate, majoritatea femeilor consideră că toate problemele din viața lor se întâmplă din cauza kilogramelor în plus și a corpului imperfect.

Psihologii recomandă să nu experimentăm cu diferite diete riscându-ne sănătatea. Cea mai corectă decizie ar fi să te adresezi la specialiști și împreună să încercați să soluționați problemele pe care le ai cu exteriorul tău.

Înlocuirea vieții reale cu spațiul virtual

Cu siguranță, în zilele noastre este dificil să îți imaginezi viața fără rețelele de socializare, însă atunci când această viață virtuală devine pentru tine mai importantă decât cea reală, atunci ai o adevărată problemă. Dacă ai observat, că în viața ta există prea mult internet, atunci încearcă să organizezi zile de digital detox și să petreci mai mult timp cu oameni reali, și nu virtuali.

Reacția dureroasă la opiniile celor din jur

Încă un obicei, care îți complică viața este dependența de părerea celor din jur și reacția dureroasă la critică și observații. Încearcă să nu reacționezi la bârfe și urmează mai puțin sfaturile altor oameni, concentrându-te asupra propriilor interese. Acționează așa cum știi de cuviință și ține minte, că dacă vei obține succesul și vei deveni fericit, acesta va fi cel mai bun răspuns bârfitorilor și ,,bunilor consilieri”.