Iată ce se întâmplă când înțelegi că meriți mai mult

Probabil ai fost și tu în situația în care prietenele tale îți spuneau: „Meriți mai mult”; „Tu ești lucrul cel mai frumos care putea să i se întâmple”; „El nu te merită” și așa mai departe. Și tu, la fel ca mine, spuneai că au dreptate, dar fără să conștientizezi asta.

O să vă povestesc un pic despre despărțirea prin care am trecut eu. A fost o relație nu tocmai ideală. De fapt, el era ok, dar eu am fost cea care s-a schimbat.

Atunci când a plecat, eu plângeam și nu puteam să înțeleg de ce îmi doream atât de mult să fiu cu persoana care nu prea era interesată de sentimentele mele. Nu contează că el încerca să nu-mi provoace durere și prin plecarea sa „să mă apere de mine însăși”. Contează doar ceea ce simțeam în acel moment.

Două săptămâni – exact atât am suferit de depresie și neîncredere în sine. Iar după aceea mi-am spus: „Merit mai mult” și pentru prima dată în viață am crezut în asta.

Ce s-a schimbat?

Nici eu nu știu exact ce s-a întâmplat. Dar știu sigur că am început din nou să citesc și să-mi redirecționez atenția de la el spre mine.

Am conștientizat că nu are importanță cât este el de bun, minunat și deosebit, pentru că eu oricum nu-l voi putea iubi atât de mult ca el să fie liniștit.

Am înțeles că trebuie să mă salvez mai întâi pe mine. Trebuie să am grijă de mine și să fiu fericită indiferent de ce face sau simte el.

Eu știam că de când ne-am cunoscut, m-am schimbat radical și nu mai aveam nevoie de aprobările lui. Pentru mine nu mai conta că el preferă să petreacă timpul cu jocurile video și nu cu mine.

Cândva permiteam ca acțiunile sale să-mi determine atitudinea față de mine însămi. Eu îmi măsuram nivelul de autoapreciere prin ambivalența sa și incapacitatea de a se gândi la sentimentele mele. Dar nu și de data asta.

Ce va fi mai departe?

Nimic sau orice. Poți fi tot ce îți dorești. Nu trebuie să rămâi cu persoana care nu te iubește, nu trebuie să fii cu cineva, doar din frica de a nu rămâne singură.

În fața ta s-a deschis viața în deplinătatea ei.

Nu spun că va fi simplu sau vesel. Dar să știi că nimic nu te mai limitează, poți să faci tot ce vrei tu.

Reține…

De fiecare dată când el te umilește, tu ești vinovată. De fiecare dată când plângi din cauza că nu te iubește, tu ești vinovată.

Oamenii apar în calea noastră pentru a ne arăta direcția corectă…