Aceste 6 SFATURI te vor ajuta să devii o Femeie Încrezătoare. Urmează-le!

Să începem cu motivul: cum apar fetele nesigure?

De obicei, totul începe în copilărie și se datorează faptului că părinții nu-și susțin copilul. Ce înseamnă asta? Fetei nu i se spune că este cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă, cea mai talentată, cea mai bună. Adevărul e că un copil nu știe cum trebuie să se trateze, această opțiune nu este încorporată de natură. Și prima notă o primește din exterior. De la părinți. Exact din acest punct de referință începe formarea stimei de sine.

De aceea, copilul niciodată nu trebuie să audă de la un adult semnificativ, comentarii negative despre aspectul și abilitățile sale mentale. Copilul trebuie să se accepte și să se iubească așa cum este, iar sarcina părinților este să-l sprijine.

Mulți părinți nu reușesc să facă acest lucru și nu pentru că ar fi părinți răi sau pentru că nu-și iubesc copilul. Ei înșiși nu sunt încrezători. Indiferent ce cuvinte spun părinții, copilul citește ceea ce simt aceștia.

O mamă nesigură nu poate lua decizii. Ea însăși rătăcește prin mall câteva ore și nu-și poate alege o rochie. Acasă, caută prin garderobă și nu poate decide ce va îmbrăca astăzi. O mamă nesigură nu va merge la brutărie nemachiată. Pentru că în interiorul ei se ascunde un gând groaznic: ”nu mă plac așa cum sunt”. Și atunci își va corecta aspectul cu ajutorul îmbrăcămintei sau machiajului, va încerca să devină altcineva, să devină cea care se va plăcea.

O femeie încrezătoare deschide dulapul, își ia lucrurile și iese în stradă. O femeie încrezătoare merge în mall, alege și cumpără ceea ce-i place sau nu cumpără, pentru că nu-i place, dar nu se torturează alegând. O femeie încrezătoare se trezește dimineața, descoperă, de exemplu, că în frigider nu este lapte, își ia haina peste pijamalele și merge la magazin după lapte. Ea este sigură că e frumoasă și nu are nevoie să se înfrumusețeze.

Încrederea în sine poate fi educată de sine stătător, chiar dacă în copilărie această încredere nu a fost incorporată în voi.

Cel mai important lucru de reținut: nu există un criteriu universal al frumuseții. Nu există. Nu vei mulțumi pe toată lumea și nu ar trebui să încerci să te compari cu cineva, acesta este drumul spre nicăieri. De aceea:

1.Încetează să-i întrebi pe toți despre aspectul tău. ”Arăt bine?”, ”Mi se potrivește această coafură?”, ”Cum ți se pare rochia mea nouă?” – aceste fraze ar trebui excluse din vocabular.

2. Învață să răspunzi la complimente cu fraza: “Mulțumesc, îmi face plăcere să aud asta.” Scoate din vocabular frazele: ”Chiar așa?”, ”Probabil ți s-a părut.” etc.

3. Renunță la ajutorul prietenelor sau vânzătorilor atunci când îți alegi îmbrăcămintea. Orientează-te numai pe senzațiile tale.

4. Niciodată nu-ți schimba deciziile, decât în cazurile extreme. Ai decis să acționezi într-un anumit fel – du lucrurile la bun sfârșit.

5. Nu te critica. Multe femeie spun: ”Am părul frumos, dar picioarele strâmbe.” Sau ”Am picioare frumoase, dar nas urât”. Fiecare femeie este frumoasă în întregime.

6. Spune-ți în mod regulat că ești unică, că ești așa cum ar trebui să fii, că ești specială, nu semeni cu nimeni, ești unică în lume. Iubește-te necondiționat, fără să te compari cu ceilalți. Tu ești tu și ești frumoasă!

Autor: Mihail Labkovsky