Fă asta pentru a fi fericit: Lasă Universul să decidă pentru tine!

Viața după principiul Wu Wei reprezintă încrederea totală față de Univers. De ce totul trebuie să se întâmple de la sine? Răspunsul este simplu: Tao creează tot întunericul lucrurilor. Căci tot ce ne înconjoară nu este creat de noi.

În cel mai reușit caz, putem da naștere unor ființe, după chipul și asemănarea noastră. Desigur, noi ne naștem singuri, dar asta nu se întâmplă doar din puterea voinței.

Chiar dacă ne-am dori foarte mult, o femeie nu ar putea crea și naște un copil într-o lună. Este nevoie de timp, pentru ca fătul să se dezvolte în burta mamei până va fi destul de pregătit să apară pe lume. Așa se întâmplă și cu lucrurile din jur: totul necesită timp să se dezvolte, să crească și să se structureze după propriile legi interioare.

La nivel material funcționează legile fizice și chimice, iar la nivelul voinței – legile meta-cognitive. Citește în continuare despre una din cele mai importante dintre aceste legi: fericirea vine din exterior, iar nefericiți ne facem singuri.

Această lege presupune următorul amendament: nu trebuie să reieșim din faptul că orice om tinde să fie fericit. Chiar deloc. Inițial noi toți tindem spre supraviețuire. Spre adaptare. Iar valorile dezvoltării și autorealizării apar mai târziu, și nu la toți.

Un rol aparte îi revine mentalității. Oamenii de știință de la World Values Survey clasifică valorile în 2 grupări: valorile supraviețuirii și valorile autoexprimării. Și în mare parte, oamenii din cele mai multe țări sunt mai aproape de valorile supraviețuirii. Dar oamenii care sunt mereu ocupați cu supraviețuirea, pot fi fericiți? Cu siguranță, nu!

Așadar, dacă îți dorești ca în viața ta să se întâmple ceva bun, încetează să mai faci următoarele lucruri:

-să te afli în starea de așteptare permanentă (așteptarea ajutorului, salvării, și a altor lucruri);

-să aștepți garanții, compensări, recunoștință;

-să te agiți, să vii nervos, să te îngrijorezi, să fii neliniștit;

-să aduni supărări;

-să manipulezi;

-să formezi cuiva senzația de vină;

-să controlezi ceva sau pe cineva;

-să-ți fie frică.

De unde avem aceste obicieiuri proaste? Toate vin de la frica de viață, de la sentimentul de singurătate, de la lipsa de încredere în sine și în bunătatea Universului.

Pentru a fi fericit trebuie să încetezi să îți dorești doar fericirea.

Iubirea este un verb, și nu un substantiv. Iubirea trebuie trăită și împărtășită, și nu așteptată sau căutată. Cum spunea E. M. Remarque: ,,Dacă ai nevoie de o femeie, mergi și adu-o în viața ta.”

Trebuie să te autorealizezi, fie să supraviețuiești. Visul este busola interioară, iar autorealizarea este practica îndeplinirii visului. Nu trebuie să visezi în loc să te realizezi: este ca și cum ai visa să ai o înmormântare frumoasă.

Pur și simplu lasă Universul să te facă fericit. Iar fericit poate fi doar omul care se autorealizează, își realizează predestinația, sensul vieții sale pe pământ.

Nu vei mai avea șansa de a încerca încă o dată. Doar aici și doar acum.