Eckhart Tolle: ”Gândind, nu rezolvi problemele, gândind – le creezi.”

Eckhart Tolle este unul dintre cei mai inspirați filozofi ai timpului nostru.

Iată ce înțelepciune simplă, dar profundă ne transmite:

1. Gândind, nu rezolvi problemele – gândind, le creezi. Soluția întotdeauna apare când ieși din starea de gândire și intri în starea de Tăcere și Prezență totală, chiar și pentru o clipă. Apoi, puțin mai târziu, când gândul revine la tine, brusc îți apare o idee creativă, pe care anterior nu o aveai. Încetează să gândești excesiv și vei vedea cum totul în jurul tău se schimbă.

2. Ceea ce crezi că lumea nu vrea să-ți ofere, de fapt, tu nu vrei să-i oferi lumii. Încearcă timp de câteva săptămâni, să le dai altora, ceea ce crezi că-ți lipsește. Oferă-le oamenilor laudă, recunoaștere, grijă și vezi cum acest lucru îți va schimba viața. Vei înțelege că, de fapt, deja ai lucrurile la care visezi, altfel cum ai fi putut să le oferi?

3. Abundența vine doar la cei care o au deja, pentru că ea este în primul rând o stare interioară. Pentru a descoperi sursa abundenței din tine, practică recunoștința.

4. Vrei să înțelegi ce este al tău cu adevărat – eliberează tot și ce e al tău va rămâne cu tine. Atunci când scapi de așteptarea ca omul, situația, locul sau obiectul să te satisfacă, e mai ușor să fii în momentul prezent, pentru că nu mai aștepți următorul moment.

5. Ai văzut vreodată un stejar în stare de stres sau un delfin cu stare de spirit sumbră, o broască care suferă de stima de sine scăzută, o pisică care nu se poate relaxa sau o pasăre împovărată de supărări? Învață de la animale capacitatea de a accepta prezentul.