Să nu crezi niciodată că nu influențezi nimic

Mulți dintre noi s-au resemnat cu faptul că foarte puține lucruri în viață depind de propria persoană. Ceea ce are să se întâmple se întâmplă pentru că acesta este destinul, așa a vrut Cel de Sus, așa a decis Universul sau asta îi este dat omului de nu știu încă cine, numai nu de noi…

Atunci când ne gândim că înafară de noi pe această planetă mai sunt încă 7 miliarde de oameni, importanța noastră scade considerabil. Cine suntem noi să schimbăm această lume, ce putere avem noi să influențăm anumite fapte? Suntem un nimeni în raport cu această lume mare… dar suntem cineva pentru cei apropiați nouă.

Amintește-ți că cineva bea în fiecare dimineață cafea din ceașca preferată, pe care tu i-ai dăruit-o.

Cineva a auzit la radio o melodie care i-a amintit de tine.

Cineva citește o carte, pe care tu i-ai recomandat-o și nu-și poate lua ochii din ea.

Cineva și-a amintit de bancul pe care i l-ai spus și a zâmbit, revenind obosit de la serviciu.

Cineva se iubește acum un pic mai mult pentru că tu i-ai făcut un compliment.

Să nu crezi niciodată că nu influențezi nimic. Urmele pe care le lași tu prin micile tale fapte bune sunt imposibil de șters.

De tine depinde mai mult decât crezi, tu poți face pe cineva să râdă, să se simtă important sau iubit. Tu poți face ziua cuiva mai bună, tu poți face viața cuiva mai bună, chiar dacă nu conștientizezi asta.

Tu nu poți controla totul, dar poți schimba anumite direcții, poți oferi conotații, poți modifica nuanțe, tu poți înlocui detalii și asta e mai mult decât crezi.