Dacă dispui de aceste 7 Trăsături extraordinare ești un Gânditor profund!

Te consideri a fi un gânditor profund? 

Ești tipul de om care preferă să-și petreacă timpul în singurătate, cugetând mult și căutând răspuns la întrebările existențiale? Ești unul din oamenii care preferă mai mult compania propriilor gânduri?

Dacă această descriere este idealul tău, poți avea acele trăsături extraordinare de care dispune un gânditor profund:

1.Gânditorii profunzi analizează fiecare experiență.

Atât zilele bune cât și cele proaste, gânditorii profunzi tind să le analizeze în gând. Ei preferă să petreacă timpul analizând trecutul, prezentul și viitorul și să găsească legătura cu experiențele trăite. Ei pot fi ușor nostalgici și romantici.

2.Ei tind să ducă un mod de viață mai izolat.

Gânditorii profunzi petrec cea mai mare parte a timpului în gândurile lor, fiind mai rezervați, introvertiți și mai liniștiți decât restul oamenilor. Aceștia preferă să descifreze enigme, apoi să socializeze. Cugetătorii tind să proceseze informația mai adânc și pentru asta au nevoie de spațiu și timp unde să se refugieze.

3.Ei sunt empatici.

Doar pentru că tind să fie introvertiți nu înseamnă că gânditorii profunzi sunt oameni reci și distanți. Fiind inteligenți, emoționali și deschiși, desigur că acordă multă atenție și sentimentelor. Ei sunt incredibil de emoționali, ascultători activi și răbdători, gata să ofere toată atenția lor.

4.Ei văd lumea din perspective multiple.

Gânditorii profunzi văd lumea din diferite unghiuri și sunt capabili să aibă o perspectivă proprie asupra lucrurilor din jur. Acești oameni deschiși și flexibili au o capacitate sporită de adaptare. Acest lucru le permite să obțină o înțelegere mai bună a psihicului uman. Observă fiecare interacțiune socială din jur și percep foarte bine reacțiile oamenilor.

5.Uneori ei pot fi neglijenți.

Asta poate părea straniu, căci un om care petrece atât de mult timp în gândurile proprii ar trebui să nu uite de unele lucruri importante. În realitate, gânditorii profunzi au gânduri și lucruri mai importante de făcut, decât treburile zilnice. Toată această rutină plictisitoare nu este pentru ei.

6.Ei sunt întotdeauna dornici să învețe.

Gânditorii profunzi sunt oamenii cu o sete permanentă de cunoaștere. Sunt persoane curioase și energice care simt nevoie de a învăța ceva nou, în fiecare zi. Cunoașterea este ceea ce îi face cu adevărat fericiți.

7.Ei sunt oameni receptivi  și cu valori excepționale.

Dacă ai în preajma ta un gânditor profund, apreciază-l și petrece mai mult timp cu el. Cu siguranță ai ce învăța de la el. Pe lângă inteligență, ei au vederi largi și sunt lipsiți de prejudecăți. Mulți oameni deștepți trăiesc în haos, însă nu și gânditorii profunzi. Aceștia emană bunătate, energie sinceră și înțelepciune.