După ce-am făcut ordine în casă, mi s-a făcut ordine și-n viață. Iată în ce mod!

În viața mea am fugit de multe ori de acasă. Mai întâi din cea a părinților, în căminul studențesc, apoi de la un apartament închiriat la altul. Eu căutam acel sentiment de „acasă” oriunde, numai nu acolo unde locuiam.

Totul s-a schimbat în toamna anului trecut. Pentru a depăși cumva tristețea de după divorț, mă plimbam prin centrul orașului și am intrat în librăria mea preferată, unde am găsit „întâmplător” o carte interesantă despre importanța curățeniei. După ce am citit-o, m-am apucat serios de curățenie.

Ea a durat aproximativ 2 luni, timp în care aproape în fiecare zi scoteam din casă câte 2-3 pungi de lucruri, unele pentru donat, altele pentru aruncat. Sunt două motive din care e greu să aruncăm lucrurile din casă: atașamentul față de trecut și frica față de viitor. Anume din acest considerent curățenia generală este unul dintre principalii factori care ne favorizează dezvoltarea și ne face fericiți.

Iată câteva lucruri importante de care am scăpat în această perioadă:

-Lenjeria intimă ponosită. Am aruncat-o aproape pe toată și am început să-mi cumpăr în loc lucruri de calitate, frumoase, care în rezultat mi-au ridicat nivelul de autoapreciere și au dus la o nouă relație în viața mea.

-Televizorul. Nu-l priveam prea des, de aceea acum nici nu-i simt lipsa. Am eliberat loc pentru lucrările mele artistice.

-Dulapul, pe care l-am golit. Acum am mai mult loc în cameră pentru mișcare, dans, yoga și jocul cu câinele.

Și iată ce am obținut în schimb:

1. Timp. În prezent economisesc această resursă prețioasă, întrucât nu mai sunt nevoită să caut unele lucruri printre altele și a dispărut necesitatea de a muta obiectele dintr-un loc în altul.

2. Liniște. Viața devine mult mai calmă, când știi locul fiecărui obiect din casă.

3. Oportunități. Ele apar peste tot – de la magazine noi, unde găsești lucruri care îți plac,  până la oameni și joburi noi. Eliberând loc în casă, ne pregătim pentru noi schimbări în viață.

4. Energie. Ea devine mai concentrată și mai puternică. Nimic nu mă mai distrage.

5. Plăcere. Primești plăcere atunci când trăiești într-o casă curată. Ulterior această bucurie se transferă și în alte aspecte ale vieții.

6. Respect. Nu oricine poate să mențină ordinea în casă, de aceea acest obicei merită respect. Astfel noi devenim un exemplu bun pentru copii.

7. Lucruri noi! În schimbul lucrurilor vechi, o să ai lucruri noi, pe placul tău. Ele o să-ți aducă senzația de noutate, schimbare, plăcere…