Aceste 5 calități bune te împiedică să-ți faci o carieră de succes

O mare parte din viață noi o petrecem la locul de muncă. Colegii îi vedem mai des decât prietenii, iar șefii mai frecvent decât părinții. De aceea, încercăm să producem o impresie bună asupra celor cu care contactăm mai mult. Însă în încercarea de a deveni cei mai buni angajați, observăm că unele obiceiuri salutabile, de fapt, ne distrug cariera.

Iată câteva tipuri de oameni care au intenții bune, dar în rezultat suferă.

Martirul

În orice companie există cel puțin un om care stă la serviciu până târziu și pleacă acasă ultimul. Unii cred că în acest fel vor impresiona șefia, însă în cele mai multe cazuri angajatorii și colegii nu au cea mai bună părere despre ei.

Colegii nu vor fi mulțumiți de un asemenea comportament întrucât ei nu vor să lucreze peste program, iar șeful este interesat de calitatea lucrului și nu de timpul petrecut în oficiu. Poți rămâne după program doar dacă ai ceva într-adevăr important de făcut.

Multifuncționalul

Este persoana care face mai multe lucruri în același timp. Care vorbește la telefon despre una și lucrează la computer la un cu totul alt proiect. El face o parte dintr-o sarcină și începe alta fără s-o termine pe prima.

Deși multifuncționalitatea este salutată de către angajatori, există o percepție greșită despre ea. S-a demonstrat că această tactică ne determină să ne concentrăm mai greu și să comitem mai multe greșeli.

Atunci când șeful îți dă 4 sarcini pe care trebuie să le termini în aceeași zi, se are în vedere să le realizezi pe rând, începând de la cea mai complicată și finalizând cu cea mai ușoară.

Cel mai productiv angajat

Nu întotdeauna să fii mai productiv e bine. În majoritatea companiilor atunci când un angajat termină munca mai repede, acesta primește muncă suplimentară, ceea ce nu înseamnă neapărat și un bonus la salariu sau avansare în carieră. Dacă pentru o muncă mai eficientă nu vei avea nimic de câștigat, decât mai multă muncă, atunci pentru ce să te străduiești?

Monstrul gustărilor

Este persoana care cumpără gogoși, prăjituri și fursecuri pentru colegi și subalterni. Cine nu iubește dulciurile? Trebuie să fii nebun ca să te cerți cu cel care te servește cu un fursec. Însă există și partea rea a acestui obicei.

Unele persoane sunt la dietă, altele sunt alergice și poți plasa într-o situație incomodă pe cel ce are poftă de dulce, dar este restricționat de o problemă. De asemenea fii atent și la șefi, care nu întotdeauna apreciază gestul tău.

Colegul mișto

Este persoana care nu poate merge pe hol fără să discute cu fiecare dintre cei pe care-i întâlnește.

Popularitatea în oficiu nu este văzută întotdeauna cu ochi buni de către angajator. Atunci când ești prea comunicabil s-ar putea să scapi mai multe vorbe legate de viața ta personală sau despre alți colegi, care să ajungă la urechea șefului. Iar când va veni momentul promovării, acesta va lua în calcul toate cele auzite despre tine.