Iată 10 Lucruri dificile pe care trebuie să începi să le faci pentru Binele Tău!

Progresul de astăzi este legat în mod indisolubil de eforturile de ieri, și nu contează cât de nesemnificative au fost acestea.

Mintea și corpul nostru trebuie antrenate, pentru ca acestea să devină puternice. Trebuie să-ți stabilești provocări, să muncești în mod constant pentru a crește și a te dezvolta în timp. Iată câteva practici zilnice, care îți vor schimba viața spre bine. În fiecare zi trebuie să faci lucruri simple (dar deloc ușoare), datorită cărora vei crește și te vei apropia de scopurile stabilite.

1.Începe să scapi de idealurile inutile. 

Atunci când în capul tău apare un oarecare gând obsesiv, întreabă-te, ce face el: te ajută să te dezvolți, sau din contra, te împiedică? Preia controlul în mâinile tale. Trăiește conștient și scapă de ceea, ce nu îți aduce beneficii. Pur și simplu acceptă realitatea și reacționează la tot ce se întâmplă în mod efectiv. Concentrează-te asupra lucrurilor cu adevărat importante – ceea ce te face să te miști înainte.

2.Începe să pui suflet în ceea ce faci. 

Există o diferență enormă între oboseala zadarnică și extenuarea plăcută. Viața e scurtă. Trăiește fiecare zi, făcând ceva important. Pune suflet în următorul tău pas. Nu în posibilitățile de mâine, ci în cele pe care le ai chiar acum.

3.Începe să ieși din zona de confort.

Continuăm să facem, ceea ce am mai făcut și obținem rezultate, pe care le-am mai obținut. Însă, potențialul nostru rămâne nedescoperit. Părăsește zona de confort! Fă ceea ce îți lărgește modul de gândire și de acționare. Petrece timpul cu oameni noi, cu oameni care te inspiră, citește cărți, dezvoltă-te. Calitatea vieții tale depinde doar de tine.

4.Începe să respiri mai adânc, pentru a obține în mod conștient mai multe lecții pe termen lung.

Este ușor să evaluezi importanța unei decizii, a unui rezultat sau a unui eveniment în decursul momentului. Însă nu trebuie să uiți de faptul, că atunci când totul nu merge conform planului trebuie să respiri adânc. Viitorul tău depinde de deciziile luate de tine, așa că nu te lăsa influențat de situație.

5.Începe să lași drama lipsită de sens la o parte. 

Nu asculta bârfele și lucrurile rele spuse de alții. Nu pierde cuvinte și energie, pe cei ce nu merită nici tăcerea ta. Reține că starea de calm este supraputerea omului. Abilitatea de a-ți păstra cumpătul și de a nu te lăsa influențat de emoții îți permite să gândești limpede în orice situație.

6.Începe să fii devotat propriilor valori și principii.

Fă-ți obiceiul de a-ți respecta principiile stabilite, indiferent de ce gândesc alții. Să nu îți fie niciodată rușine să faci ceea ce crezi de cuviință.

7.Începe să cauți raze de speranță.

Cea mai puternică armă împotriva stresului este capacitatea de a alege gândurile. Antrenează-ți mintea să vadă doar binele în lucruri. Creierul nostru funcționează mai bine atunci când noi suntem pozitivi.

8.Începe să te concentrezi pe ceea ce se află în interior.

Fă-o în modul în care îți este mai apropiat și mai plăcut. Rugăciunile sau meditația sunt capabile să îți schimbe viața cu adevărat. Acestea te ajută să ai o atitudine mai bună față de sine și față de cei din jur, să comunici mai constructiv, să acționezi corect și drept rezultat să îmbunătățești lumea, în care trăiești.

9.Începe să te accepți și să te lauzi pe tine însuți. 

,,Om” este unica etichetă, cu care ne naștem, însă uităm foarte ușor de asta. Agățăm cu ușurință alte etichete, cum ar fi ,,depresiv”, ,,divorțat”, ,,bolnav”, ,,sărac” fără să conștientizăm că suntem mult mai mult decât doar înfățișarea. La fel ca și vântul, cerul și apa, ne vom schimba de nenumărate ori forma în timpul vieții, însă vom rămâne aceeași oameni minunați. Ai trecut prin multe și ai crescut considerabil. Laudă-te pentru pașii făcuți și continuă să mergi mai departe cu har.

10.Începe să faci următorul pas mic (câte unul pe zi).

Uneori poate fi destul de dificil să faci următorul pas. Crezi sau nu, dar este anume acel lucru pe care l-am făcut azi dimineața. După ce am avut niște probleme serioase și am ratat niște posibilități pentru afacerea mea mi-a fost foarte dificil să merg mai departe. Mă simțeam distrus, însă am făcut un pas mic: pur și simplu am conectat calculatorul, am deschis editorul de text și am scris o singură propoziție. Această acțiune poate părea nesimnificativă, însă ea mi-a oferit imboldul să fac umătorul pas. Rezultatul final – acest articol, pe care îl citești.

Autor: Marc Chernoff