Cuvinte care inspiră: 20 de Citate frumoase de la Dale Carnegie despre fericire și viață!

Dale Breckenridge Carnegie a fost un celebru scriitor, pedagog și psiholog. Autorul a numeroase cărți de literatură despre auto – îmbunătățire, salesmanship, vorbit în public și abilități interpersonale, a dezvoltat propriul concept de comunicare fără conflicte.

Iată 20 de citate extraordinare de la Dale Carnegie, care te vor ajuta să descoperi secretul fericirii:

1.Orice prost poate critica, condamna și lamenta, dar e nevoie de caracter și control de sine pentru a fi înțelegător și iertător.

2.Fii mereu ocupat. Acesta este cel mai ieftin medicament de pe pământ – și unul dintre cele mai eficiente.

3.Niciodată nu încerca să te răzbuni pe dușmanii tăi, pentru că astfel îți vei face mai mult rău ție, decât lor. Acționează ca generalul Eseinhower: nu te gândi niciodată, niciun minut la oamenii care nu-ți plac.

4.În această lume există doar o cale de a merita iubirea – să nu mai ceri și să începi să oferi iubire, fără să aștepți recunoștință.

5.Cine dintre voi, cel puțin o dată în viață a tăiat rumegușul? Desigur, nimeni nu poate tăia rumegușul. Deja a fost tăiat. La fel e și cu trecutul. Când începi să-ți faci griji pentru lucrurile care deja au trecut, nu faci altceva decât să tai rumegușul.

6.Dacă vrei să schimbi oamenii – începe cu tine, este mai util și mai sigur.

7.Expresia feței unei femei este mult mai importantă decât hainele ei.

8.Trei sferturi dintre oamenii pe care îi vei întâlni mâine, așteaptă compasiune. Manifestă compasiune și ei te vor înțelege!

9.Nu-ți permite să te indispui din cauza unor lucruri mici pe care ar trebui să le uiți. Viața este prea scurtă pentru a fi irosită pe lucruri neînsemnate.

10.Fericirea nu depinde de cine ești sau de ceea ce ai. Ea depinde în întregime de ceea ce gândești.

11.Cea mai sigură cale spre inima unui om este de a vorbi cu el despre ceea ce apreciază cel mai mult.

12.Ați văzut vreodată un cal nefericit sau vreo pasăre deprimată? Unul din motivele pentru care păsările și caii nu sunt nefericiți este faptul că ei nu încearcă să impresioneze alte păsări și alți cai.

13.Un zâmbet nu costă nimic, dar este atât de scump…

14.Nu-i imita pe alții. Găsește-te pe tine și fii tu însuți.

15.Fii capabil să te pui în locul altui om și să înțelegi ce vrea el, nu tu. Cel care va reuși să facă asta, întreaga lume va fi cu el.

16.Secretul nenorocirilor noastre este că avem prea mult timp pentru a reflecta dacă suntem fericiți sau nu.

17.Fiecare dintre noi, cel puțin cinci minute pe zi este stupid. Înțelepciunea constă în a nu depăși această limită.

18.Cel vinovat va învinui pe oricine, numai nu pe sine.

19.Succes înseamnă să obții ceea ce dorești. Fericire înseamnă să dorești ceea ce obții.

20.Cele mai importante lucruri din lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce chiar și când se părea că nu mai este nicio speranță.