5 poziții ușoare de yoga, care-ți vor subția talia

Chiar și cei slabi pot avea probleme cu grăsimea de pe burtă, femeile care au născut știu la ce ne referim.

Pe lângă aspectul inestetic pe care-l crează, grăsimea abdominală mai poate duce și la probleme serioase ale organismului.

Yoga este o metodă foarte eficientă în acest caz, o poate confirma oricine dintre cei care o practică. Doar că nu totul se limitează la exercițiile fizice, 70% de succes depinde de alimentația corectă.

1. Poziția Cobrei (Bhujangasana)

Această poziție o să te ajute să scapi de burtă, dar și să-ți întărești mușchii abdominali. În rezultat, vei avea și un spate mai rezistent și mai flexibil.

Această postură este contraindicată însărcinatelor sau celor care au avut o traumă la spate.

Așază-te pe burtă cu picioarele întinse, sprijinindu-te în palme. Inspiră și ridică trunchiul, îndoind spatele cât poți de mult. Menține poziția 15-30 de secunde, apoi expirând revino la poziția inițială. Repetă exercițiul de 5 ori, cu pauze de 15 secunde.

2. Poziția Arcului (Dhanurasana)

Această poziție întărește zona centrală a abdomenului. Pentru rezultate bune, încearcă să te legeni ușor înainte și înapoi.

Așază-te pe burtă, îndoaie genunchii și apucă-te cu mâinile de zona gleznelor. Încearcă să menții postura timp de 15-30 de secunde. La expirare revino la poziția inițială cu mâinile și picioarele întinse. Repetă exercițiul de 5 ori, cu pauze de 15 secunde.

3. Poziția Naukasana

Această poziție îți va întări mușchii picioarelor și o să-ți reducă apetitul.

Culcă-te pe spate cu picioarele drepte și cu mâinile lângă trunchi. Inspiră și ridică încet picioarele, fără să îndoi genunchii. Întinde mâinile și încearcă să ajungi până la vârful picioarelor. Menține corpul în poziția de 45 de grade timp de 15 secunde. Repetă exercițiul de 5 ori, cu pauze de 15 secunde.

4. Poziția Scândurei (Kumbhkasana)

Această poziție este foarte eficientă pentru mai multe grupe de mușchi.

Pune-te în mâini și picioare la podea, cu toate cele patru membre în poziție dreaptă, la fel ca la flotări. Menține postura 15-30 de secunde sau chiar și mai mult. Repetă de 5 ori, cu mici pauze.

5. Poziția Pavana Muktasana

Ea reduce durerea de spate și întărește mușchii abdominali.

În poziția de culcat pe spate, trage picioarele îndoite spre piept și cuprinde-le cu mâinile. Menține postura 1-1,5 minute. Repetă la fel de 5 ori, cu pauze.