El n-a avut o copilărie fericită, de aceea a oferit-o altora

El nu a avut o copilărie fericită: o familie numeroasă și un tată-tiran, care îl umilea fizic și moral. A fost al șaptelea copil în familie.

El și-a început cariera la 6 ani, alături de frații săi în formația The Jackson 5 și a devenit regele muzicii pop. „Am devenit un veteran în muzică, fiind încă un copil.”

Michael Jackson deține 13 recorduri Guinness, 15 premii Grammy, dintre care 8 într-un singur an. Mai mult de 100 mln de copii ale albumului „Thriller” au fost vândute în toată lumea. Trei dintre albumele sale sunt printre cele mai vândute din toate timpurile.

El întotdeauna a privit lumea cu ochi de copil și a fost bun cu ei. După ce a suferit arsuri grave la filmările publicității Pepsi, Michael a donat tot onorariul său ( 1,5 mln $) copiilor cu aceleași probleme.

În anul 1988, Jackson a creat ferma Nerverland plină de atracții și cu un mare cinematograf. Aici el îi invita pe copiii orfani și pe cei care sufereau de boli grave.

Michael Jackson dădea deseori concerte în țările, în care foarte rar veneau alte celebrități.

Acolo el sprijinea spitalele și casele de copii. Fundația sa – Heal the World oferea copiilor din toată lumea mâncare și medicamente. El a strâns și a donat peste 300 mln de dolari prin intermediul acțiunilor de caritate și a propriei fundații.

Michael purta uneori o eșarfă neagră la mână pentru a aminti fanilor despre suferințele copiilor din întreaga lume.

Michael Jakson era rege cu adevărat în Africa de Vest, acolo locuitorii din Gabon i-au oferit un titlu regal în 1992.

Jackson-AEG-What-ifs

Un sondaj amplu realizat în 1997 l-a declarat „Cea mai faimoasă persoană din lume”.

Iar în muzeele Madame Tassaud din toată lumea sunt 5 statui din ceară cu Michael Jackson. El are două stele pe celebrul Hollywood Walk of Fame.

Regele pop credea în iubire și o împărtășea prin intermediul creației sale.

„Vocația mea este să ajut. Eu întotdeauna am vrut să fac melodii, care să influențeze și să inspire generații. Datorită muzicii eu voi trăi veșnic”.