Vei fi realmente fericită, după ce vei depăși aceste 10 obstacole

Fiecare dintre noi are propria percepție referitor la fericire. Unii văd satisfacția de la viață într-o carieră de succes, alții într-o familie mare. Oricare ar fi limitele fericirii tale, tu nu vei putea fi cu adevărat fericită, dacă nu vei trece peste aceste 10 obstacole.

Obiceiul de a spera

Cu toții avem probleme. Tu nu ești o excepție. Nu aștepta ca cineva să vină în locul tău și să le rezolve. Încetează să speri că totul se va soluționa de la sine și după asta va fi mai bine. Fă acum să fie mai bine.

Trebuie să meriți fericirea

Niciun eșec nu trebuie să fie un obstacol în calea fericirii, la fel cum nicio reușită nu trebuie să fie cheia fericirii tale.

Comparațiile

Întotdeauna este cineva mai deștept, mai frumos, mai bogat. Întotdeauna este cineva mai prost și mai sărac. Nu te gândi că ești mai bună sau mai rea ca alții.

Cei fericiți sunt invincibili

Toți pot fi învinși: bogații, deștepții, frumoșii, cinstiții, mărinimoșii. Abordează o atitudine ușoară, glumeață față de înfrângeri, așa îți va fi mai ușor să trăiești.

Concurența

Spiritul concurenței alimentează interesul, dar totul e pustiu. Cât de banal n-ar suna: trebuie să concurezi doar cu tine cea din trecut.

Nu greșești niciodată

Fiecare dintre noi are propriile viziuni și convingeri, pe care le crede corecte. Dar nu înseamnă că este așa. Noi ne dezvoltăm, aflăm lucruri noi și inevitabil ne schimbăm opiniile. Orice ai crede, lasă niște rezerve pentru o eventuală greșeală și nu încerca să impui altora părerile tale.

Fapte josnice

Bârfe despre prieteni, piedici colegilor, gelozii regizate. Atunci când procedezi urât – cobori pe o scară, pe care nu vei mai putea să urci niciodată.

În căutarea aprobării

Multă lume așteaptă să fie lăudată pentru acțiunile sale, la fel ca niște copii… ceea ce ne taie din porția de fericire. Iese că noi trăim pentru emoțiile altora. Fericirea noastră depinde de aprobarea cuiva. Eșecurile par mai mari și mai grave atunci când pe lângă propriile emoții sunt adăugate și cele străine.

Frica de a supăra

Această precauție ne lipsește de oportunitatea fericită de a fi sinceri, liberi…

Obiceiul de a ne limita la ceea ce avem

Atunci când nu suntem mulțumiți de viața pe care o avem, trebuie să conștientizăm că mâine nu va fi mai bine, dacă astăzi nu vom schimba ceva. Trebuie să începem să trăim viața pe care ne-o dorim chiar din acest moment.